DZ Ljubuški: Posjet Odjelu palijativne skrbi u Sveučilišne bolnice Krakow

Nakon obilaska Hospicija sv. Lazara u Krakowu predstavnici projektnih partnera u sklopu projekta prekogranične suradnje iz programa Interreg IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro - IMPHACT su posjetili Odjel palijativne skrbi Sveučilišne bolnice Krakow.

Ova bolnica, čija je izgradnja dovršena prije 2 godine, je jedna od vodećih akademskih medicinskih ustanova u Poljskoj, a na Odjelu palijativne skrbi koji ima 24 bolesnička kreveta, vodi se briga o bolesnicima koji boluju od neizlječivih bolesti.

Djelatnici gore navedenog odjela su predstavili način organizacije rada na svom Odjelu, prezentirali tko je uključen u medicinski palijativni tim, a nakon toga su sudionici sastanka postavljali pitanja kolegama iz Poljske, kako bi s njihovim znanjem i iskustvima unaprijedili pružanje palijativne skrbi na svojim područjima.

Nakon obilaska Odjela je izraženo zadovoljstvo viđenim te je dogovoren nastavak suradnje i u narednom periodu.

Studijski posjet Poljskoj je završen radnom kavom s počasnim konzulom Republike Hrvatske u Poljskoj, gosp. Pavelom Wlodarczykom na kojemu je prezentiran razlog studijskog putovanja u Poljsku te se razgovaralo o daljnjim mogućnostima suradnje i povezivanja dviju prijateljskih država.

 
index Instagram400x230 youtube