Armenski premijer i majka ispratili sina u Domovinski rat: "Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za domovinu"

Supruga premijera Armenije, Anna Hakobyan, rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za domovinu, razgovarajući sa ženama izaslanicama područja Nagorno-Karabaha gdje traju žestoki okršaji vojske te zemlje i Azerbajdžana.

"Armenski narod se nalazi pred povijesnom prekretnicom i mi se možemo osloniti samo na sebe", naglasila je ona.

Anna Hakobyan je pozvala sve majke i žene, kćeri i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik.

Prije puta u Karabah, suprug Nikol Pashinyan joj je rekao da njihov jedini sin Ashot, ide u Karabah, pošto je rezervist. Ashot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv.

"Rekla sam mu: 'Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za domovinu'. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i hoćemo li se moći čuti. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim riječima", napisala je Hakobyanova na Facebooku.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošlog tjedna. Dvije strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Poslijednja izmjena danaPetak, 02 Listopad 2020 12:32
 
index Instagram400x230 youtube