Muslimanski napad na kršćanstvo: Turska šalje 4.000 sirijskih plaćenika ISIL-a u borbu protiv Armenaca

Sirijski oružani oporbeni izvori koje je kontaktirao AsiaNews, kažu da je Turska poslala 4.000 plaćenika sirijske ISIL-a iz Afrina u borbu protiv Armenaca iz Nagorno-Karabaha.

Prije nekoliko dana stigli su do Turske, a zatim i do Azerbejdžana. Plaća je 1.800 američkih dolara mjesečno u trajanju od tri mjeseca.

Vođa sirijske terorističke skupine rekao je: "Zahvaljujući Allahu, od 27. rujna do kraja mjeseca u Azerbejdžan će biti prebačeno još 1000 sirijskih plaćenika".

Izvori AsiaNews također su osigurali audio zapis operativne jezgre brigade Sultan Murat (oružana frakcija sirijske oporbe koja traži plaćenike koji će biti poslani i u Libiju) u kojoj čujemo: "Sirijskim dobrovoljcima je suđeno da budu poslani u crta bojišnice na armensko-azerbejdžanskoj granici ... i borit će se s Azerima, odnosno sa Šiitima ”.

U emisiji o sirijskoj oporbenoj televiziji "Orient ", koja emitira iz Emirata, razgovaralo se o raspoređivanju sirijskih plaćenika u Azerbejdžan: oni idu u rat protiv "krstaških kršćana" baš kao što su potrebni muškarci u borbi protiv Assada u Idlibu, pretvarajući sirijske borce protiv Asada u izvor transnacionalnih plaćenika koje je Turska prijavila.

No, u videu jedan od ranjenih terorista savjetuje svoje kolege "da se ne idu boriti u Azerbajdžan!". U drugom videu, objavljenom na twitteru, vide se kamioni s militantima koji viču "Allah akhbar!" ( vidi ovdje ). Armenski izvori kažu da je do sada ubijeno najmanje 89 islamističkih plaćenika.

Vijest o otpremi četiri tisuće sirijskih plaćenika od strane Turske jučer je potvrdio i Opservatorij za ljudska prava u Siriji, sa sjedištem u Londonu, jasne anti-Assadove inspiracije.

Predsjednik Republike Karabah, Arayik Arutyunian također je govorio o četiri tisuće plaćenika fundamentalista koji su posljednjih dana stigli iz Sirije i drugih zemalja.

“Ovo nije rat između Karabaha i Azerbejdžana, niti Armenije protiv Azerbejdžana. To je izravni rat Turske, plaćenika zajedno s 10 milijuna Azera, protiv 3 milijuna Armenaca ”.

"Vjerski" rat

„To je rat za opstanak - nastavio je Arutyiunian - rat u kojem možemo izgubiti; ali ne možemo si priuštiti ovaj luksuz. Svaki poraz za nas znači kraj naše nacije. Ovo je naša domovina, druge nemamo, a pobijedit ćemo jer se borimo za svoje postojanje. Azerci i Turska bore se za ekspanzionizam i protuarmensku rasnu mržnju ”.

Pakistan je jučer također tvrdio da je uz Azerbejdžan protiv Armenije i Karabaha. Sukob se opasno širi.

Armenija vjeruje da je ovo što se danas događa zbog slabe reakcije međunarodne zajednice na agresije 2016. godine, kada je u takozvanom "četverodnevnom ratu" Azerbejdžan, uz podršku Turske, dočekao borce ISIL-a koji su počinili strahote protiv bespomoćni armenski civili.

Turska izravno sudjeluje, ne samo službenim izjavama, već i vojnoj potpori uz Azerbajdžan: turski vojni avioni lete iznad neba i bombardiraju gradove.

Bayrakdarske napadačke dronove daljinski vode turski vojni stručnjaci u Azerbajdžanu.

Premijer Armenije Nikol Pashinian upozorio je da ako rat na Kavkazu riskira destabilizaciju ne samo regije, već i svjetskog mira.

Trenutno u Karabahu ima najmanje 100 armenskih civilnih žrtava, kao i uništavanje domova, škola, bolnica, mostova i cesta. Azeri tvrde da su ponovno zauzeli šest armenskih postaja i sela.

Prema AsiaNews izvorima, zloglasni sirijski terorist Abu Amsha (rodom iz sunitske plemena Hamah), zapovjednik Sulejman Shah brigade, koji je postao poznat u borbama u Libiji, također stigao u Azerbajdžanu. Njegovi su ljudi definirani kao "najgori plaćenički ubojice", koje također karakterizira krajnja mržnja prema "nevjernicima" kršćanima.

 
index Instagram400x230 youtube