Ubili kršćanina jer se s obitelji doselio u muslimanski kvart

"International Christian Concern" je doznao kako je pakistanska policija, 18. rujna, uhitila dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni za zločin počinjen u lipnju. Motiv je bizaran, napad se dogodio jer je jedna kršćanska obitelj kupila kuću u muslimanskoj četvrti.

Prema policijskom izvješću braća Salman i Suleman Khan su u lipnju pucali na kršćansku obitelj koja je počela živjeti u muslimanskoj četvrti.

Nadeema Josepha i njegovu obitelj napali su njihovi susjedi muslimani nakon preseljenja u jedan kvart Pešavara, glavnog grada provincije Khybar Pakhtunkhawa, u Pakistanu.

Na Josepha i njegovu punicu pucali su Salman i Suleman. Khanovi su napali Josepha i njegovu obitelj jer su kupili kuću u, kako su tvrdili, muslimanskoj četvrti koja takva treba i ostati.

U video poruci snimljenoj iz bolničkog kreveta Joseph je poručio pakistanskoj javnosti: "Prije mjesec dana kupio sam kuću. Još moram izvršiti posljednja plaćanja rata, ali Salman Khan, musliman u susjedstvu, počeo je maltretirati moju obitelj", rekao je Joseph i tvrdio da su tražili od njih da napuste kvart jer je "namijenjen samo muslimanskim stanovnicima" te su pitali "kako se usuđuju kršćani živjeti usred muslimana".

Nažalost, uslijed posljedica ranjavanja Joseph je 30. lipnja preminuo u bolnici.

Vjerska netrpeljivost i diskriminacija u Pakistanu su veoma rašireni. Kršćani se često suočavaju s diskriminacijom kao dijelom svog svakodnevnog života. Ova diskriminacija često diktira poslove koje kršćani dobivaju, obrazovanje koje mogu steći, te, kako vidimo, čak i kvartove u kojima mogu živjeti.

 
index Instagram400x230 youtube