Uočnica u Studencima

Uočnica u Studencima Radio Ljubuški

Posljednja večer duhovne priprave za proslavu Presvetog Srca Isusova u Studencima, Uočnica, najsvečaniji je dio devetodnevne pobožnosti. Svetište je po pravilu ispunjeno vjernicima i hodočasnicima, a sinoć je bio i veliki broj djece koju su roditelji doveli na blagoslov.

Nakon Zlatne krunice i pobožnosti koncelebrirano misno slavlje predvodio je don Željko Majić, generalni vikar hercegovačkih biskupija koji je objedinio sve propovijedi u Devetnici, a govorio je našem hodu kroz život do samog Presvetog srca.

Na kraju svete Mise bila je procesija s upaljenim svijećama oko crkvenog dvorišta, na čelu su išli ministranti i djeca, svećenici, mladi u narodnim nošnjama koji su nosili crkvene zastave i kip Srca Isusova i vjernički puk. Po povratku u svetište uslijedio je blagoslov djece i za kraj blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom.

Za vrijeme pobožnosti, pod svetom Misom i za vrijeme procesije pjevao je župni zbor Vrelo života kojem je na kraju zahvalio župnik don Ivan Štironja. Župnik je zahvalio generalnom vikaru na predvođenju misnog slavlja i na upućenim riječima, a riječi zahvale uputio je policiji i redarima koji su pomogli da sve prođe u najboljem redu, bez gužvi na parkinzima.

 

 

uocnica-studenci_3.jpg

 

uocnica-studenci_4.jpg

 

uocnica-studenci_2.jpg

 

uocnica-studenci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube