Crveni križ Ljubuški u 2019. godini prikupio 283 doze krvi

Jedna od najvažnijih redovitih aktivnosti koje provodi Crveni križ Ljubuški je organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Samo u protekloj godini, kroz sedam akcija, prikupljene su 283 doze ove dragocjene tekućine.

Kako je istaknuto u informaciji o radu ove ustanove u protekloj godini, aktivno se radilo i na prikupljanju humanitarne pomoći u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama. Od Crvenog križa FBiH je, kako se navodi, Crveni križ Ljubuški primio 12 paketa hrane, 12 paketa higijenskih potrepština, 15 vreća brašna te 750 komada pelena za odrasle.

Osim navedenog, djelatnici CK Ljubuški bili su posvećeni radu s mladima pa su tako organizirane edukacije i natjecanja u pružanju prve pomoći za učenike. Uz pomoć i suradnju djelatnika Doma zdravlja Ljubuški izvršene su i edukacije, odnosno obuke za vozače koji su polagali vozački ispit, ukupno njih 367, piše Bolji Ljubuški.

Kada je riječ o planu i programu Crvenog križa Ljubuški za tekuću godinu, cilj je i dalje razvijati suradnju među školama, uključujući i školska natjecanja iz pružanja prve pomoći. Nastoje, kako posebno navode, na razne načine pridobiti i što veći broj darivatelja krvi.

Kao i dosad, akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene i starije osobe organizirat će se i u 2020. godini. Jedna od akcija, koja je već postala tradicionalna, je ona pod nazivom „Božić svima“, u kojoj sudjeluju i lokalne tvrtke te neke od stranih nevladinih organizacija.

 
index Instagram400x230 youtube