Dr. Ivan Landeka o najnovijim događanjima oko koronavirusa u Ljubuškom

Na početku današnjeg izvješća o trenutačnom stanju s koronavirusom, ravnatelj DZ Ljubuški dr. Ivan Landeka je rekao da su se nastavila turbulentna događanja vezano za stanje u Domu zdravlja Ljubuški i dodao: „Testiranja djelatnika i štićenika privatnog staračkog doma koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom štićenicom su negativna, a štićenica je hospitalizirana“.

Testirani djelatnici Doma zdravlja koji su bili u kontaktu s drugom zaraženom osobom, također su negativni, rekao je Landeka i napomenuo: „ Jučer smo dobili novu informaciju s Odjela mikrobiologije da je test za osobu koja je ranije bila pozitivna sada negativan kao i testirani članovi njene obitelji. Sa stručne strane, moramo reći da ima lažno negativnih i lažno pozitivnih nalaza“.

Doktor Landeka je nakon informacije o aktivnostima u Domu zdravlja još jednom naglasio da nema razloga za zabrinutost.

„Imali smo neke probleme oko organizacije rada u hitnoj medicinskoj pomoći, ali oni su uspješno riješeni uz pomoći dvoje kolega liječnika iz zdravstvenih ustanova na čemu im se iskreno zahvaljujem.“

„Sve mjere koje su donesene na Stožeru ostaju do 30.travnja kako je i informirano ovih dana. Naši sugrađani znaju što to znači, ništa se nije promijenilo za njihovo ponašanje“, dodao je Landeka.

Još jednom doktor je zamolio da se ne opuštamo i da nosimo zaštitnu masku u svim kontaktima i napomenuo da ima ljudi po gradu koji to ne rade, te dodao da stožer radi u punom kapicitetu, da policija radi svoj posao, a o aktivnostima će sutra na sjednici biti izviješteno i Gradsko vijeće.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube