Dr. Landeka: Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Ljubuškom

Potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom na području Ljubuškog.

Potvrdio je to za Radio ljubuški u današnjem dnevnom izvješću dr. Ivan Landeka član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog „Tijekom jučerašnjeg dana na području Ljubuškog oko 14 sati stigla je potvrda o pozitivnom nalazu za stariju žensku osobu smještenu u privatnom staračkom domu u Ljubuškom.

Riječ je o osobi koja je bila na operativnom zahvatu u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a inače je osiguranik Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a. Osoba se osjeća dobro, nema tegoba.

Epidemiološka situacija se rješava, popisani su kontakti, testirani su djelatnici i štićenici doma koji su bili u kontaktu s njom.

U kasnim poslijepodnevnim satima došao je i potvrdan nalaz za mlađu žensku osobu sa područja Ljubuškog koja se testirala radi boravka s maloljetnim djetetom u pratnji u bolnici.

Kako je dijete zbog prirode bolesti posljednjih par dana dolazilo na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški , tako sada djelatnici naše hitne, njih više od deset odlazi u samoizolaciju. Majka nije pokazivala nikakve simptome, a testirala se samo iz razloga boravka u bolnici u pratnji maloljetnog bolesnog djeteta

Poslijednja izmjena danaSubota, 18 Travanj 2020 12:55
 
index Instagram400x230 youtube