Dr. Landeka: Jutros smo još osam uzoraka poslali na testiranje

„Još uvijek čekamo rezultate jučerašnjih testiranja, jutros smo u koordinaciji naših liječnika iz Doma zdravlja i Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog obavili još osam testiranja“, kazao je u redovitom dnevnom izvješću za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka.

„Ovih dana razgovaramo o opcijama i mogućnostima testiranja zdravstvenih djelatnika koji su najizloženiji infekciji kao i testiranjima djelatnika u domovima za starije i nemoćne osobe, naši kapaciteti nisu preveliki kao ni kapacitet mikrobiologije SKB Mostar, ne mogu se svi testirati odjednom ali slučajnim uzorkovanjem možemo eventualno tražiti asimptomatske kliconoše“.dodao je.

Osvrnuo se i na komentare onih „hrabrih“ koji banaliziraju ovu bolest rekavši kako je svaki ljudski život neizmjerno važan „Ovo nije ničiji hir, cijeli svijet je ovu stvar shvatio vrlo ozbiljno i drago mi je da su naši sugrađani shvatili to na ozbiljan način i ne osvrćući se na pojedinačne istupe.“

„Naši rezultati ne bi bili ovako dobri, da naši sugrađani nisu na vrijeme shvatili ovaj problem i postupili sukladno preporukama, svaki pa i najmanji kotačić u ovome je važan“ istaknuo je među ostalim, dr. Landeka u dnevnom izvješću.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Travanj 2020 12:18
 
index Instagram400x230 youtube