Dr. Landeka: Našim sugrađanima iskreno zahvaljujemo što čuju i poštuju naše zamolbe

Istaknuto Dr. Landeka: Našim sugrađanima iskreno zahvaljujemo što čuju i poštuju naše zamolbe

Uz nadu da su naši slušatelji ugodno proveli uskrsne dane,doktor Ivan Landeka  svima je uputio uskrsnu čestitku.

Što se tiče situacije s koronavirusom istaknuo je da imamo stabilnu situaciju, nemamo sumnjivim slučajeva osoba s respiratornim poteškoćama koji se nalaze u samoizolaciji kao i onih koji su se ovih dana javljali na hitnu medicinsku pomoć sa sumnjivim simptomima.

„Sutra ćemo testirati dvoje djelatnika iz staračkog doma koji su bili na bolovanju kako bi izbjegli iznenađenja kao što ih vidimo u okruženju. Što se tiče Doma zdravlja nastavljamo s ustaljenim rasporedom u ovoj smanjenoj organizaciji rada i još nije vrijeme da mijenjamo taj sustav. Većina radnika koji su bili u samoizolaciji kreće s radnim obvezama, a ostali su na godišnjem odmoru.

Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji predano i bez pogovora obavljaju svoje radne zadatke koji nisu nimalo lagani. U skladu s odredbama federalnog stožera CZ formiran je prostor za karantenu na području naše Županije u Širokom Brijegu tako da zadnja dva dana na tom planu nismo imali značajnijih poteškoća“, kazao je dr. Landeka.

Doktor je govorio i o problemima u svezi s odlukom o napuštanju prebivališta, ali brzom reakcijom načelnika stožera CZ grada Ljubuškog i ti su problemi riješeni, od poljoprivrednika pa do posjeta bolesnika. Svakom kome je trebala propusnica iz opravdanih razloga nije bio zakinut.

U narednim danima i ostali članovi gradskog stožera CZ, čelnici Crvenog križa, Parkova i ostali moći će dati svoje izvješće sukladno donesenoj odluci pa će građani biti još bolje informirani.

„Našim sugrađanima iskreno zahvaljujemo što ovih dana čuju i poštuju naše zamolbe koje  ponavljamo nebrojeno puta, a vezane su naviše za nošenje zaštitne opreme i pridržavanje socijalne distance. Znam da je kod nekih strpljenje pri kraju, da se ne radi, da se teško živi u ovim vremenima, ali ako nastavimo ovako još nekoliko tjedana mislim da je to najkraći put da se vratimo redovitim aktivnostima.

Kad bi sada napustili mjere i kad bi bilo onih koji se ne pridržavaju samo bi ovu nezahvalnu situaciju produžili u nedogled za što su nam najbolji primjer neke europske zemlje koje na vrijeme nisu poduzele odgovarajuće mjere“, zaključio je dr. Landeka.

 
index Instagram400x230 youtube