Dr.Landeka: Rezultati testiranja na COVID-19 virus za osam osoba s područja Ljubuškog danas

Istaknuto Dr.Landeka: Rezultati testiranja na COVID-19 virus za osam osoba s područja Ljubuškog danas

Rezultati testiranja na COVID-19 virus za osam osoba s područja Ljubuškog trebali bi stići tek danas u poslijepodnevnim satima, rekao je u redovnom izvještaju za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

Zasad u Ljubuškom još nema pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a dok se čekaju rezultati za spomenutih osam testiranja, danas će se uraditi još tri testiranja preko mobilnog tima.

S obzirom da se bliži vrijeme Uskrsa, Landeka se osvrnuo i na situaciju s onima koji ovih dana dolaze iz inozemstva.

"Ranije smo upozoravali naše ljude da ne dolaze zbog potencijalne opasnosti za starije članove njihovih obitelji, zbog procedura prelaska granice koje su vrlo rigorozne posljednjih nekoliko dana, boravak u samoizolaciji 14 dana i sl. Ali moramo napomenuti kako potpuno razumijemo naše ljude koji se nalaze na privremenom radu u inozemstvu, znamo da se gore nalaze u teškoj situaciji, da su možda u ovim teškim vremenima ostali bez posla i moraju se vratiti. Njihova obaveza je da samo nakon prelaska granice nazovu Dom zdravlja Ljubuški i prijave da su došli. Bit će stavljeni pod nadzor liječnika i time su ispunili sve svoje dužnosti. Molimo vas da to uradite na takav način da skupa pobijedimo ovu veliku nevolju", poručio je Landeka.

On je također zamolio građane da se i dalje odgovorno ponašaju.

"Budući da u našem okruženju imamo veliki broj prijavljenih slučajeva koronavirusa, velika je mogućnost da su neki od naših sugrađana bili u kontaktu s tim ljudima. Molimo vas, javite se u Dom zdravlja Ljubuški ili glavnom sanitarnom inspektoru gosp. Mili Bubalu iste sekunde kada doznate da je netko s kim ste kontaktirali pozitivan. Odmah se stavite u samoizolaciju od članova svojih obitelji i svih drugih osoba, a mi ćemo vam dati sve potrebne upute o dalnjnjem postupanju", rekao je Landeka

 
index Instagram400x230 youtube