Dr. Landeka: Dvije smrti od koronavirusa u ŽZH upozoravaju nas na dodatne mjere opreza

Činjenica da dva dana za redom izvješće počinjemo s izrazima sućuti zbog smrti od koronavirusa sama za sebe govori koliko je alarmantna situacija, rekao je dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja i član Kriznog stožera CZ ŽZH-e.

Valjda smo sada svjesni da se ovo ne događa drugima, već nama i našim obiteljima“, dodao je Landeka.

U Županiji imamo 50 novih osoba kojima je određena mjera samoizolacije, ukupno ih je 1016. Još jednom je apelirao da se ne dolazi u zdravstvene ustanove bez opravdanog razloga. „Ako zovete telefonom dajte sve potrebne podatke o trenutnom stanju, a posebno vašim kontaktima u posljednja dva tjedna“ kazao je.

Govorio je o novim prostorima u Domu i ispred Doma zdravlja gdje će s moći odraditi sve potrebite stvari. Za trudnice i djecu osigurani su posebni prostori. Ovih je dana rađena i dezinfekcija zajedničkih površina i ulica, a nastavit će se i po stubištima, zgradama…

Kaže da nema prijava o kršenju mjera samoizolacije, policijskog sata, a za kraj je još jednom apelirao ako želimo preživjeti sve ovo da trebamo poštivati sve mjere, ostati u kućama, a čim iziđemo nositi maske, rukavice i ne se približavati drugima na manje od jednog metra.

Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube