U Ljubuškom predstavljena knjiga ''Kratki espresso'' autora Nine Raspudića [foto&video]

HKD Napredak, podružnica Ljubuški upriličila je predstavljanje knjige „Kratki espresso“ autora Nine Raspudića.

Knjiga je dvotomna kronološka zbirka Raspudićevih kolumni tjedno objavljivanih u Večernjem listu od ožujka 2016. do studenog 2019. Ukupno obuhvaća 186 kolumni, u kojima se na osebujan način obrađuju aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme u Hrvatskoj i svijetu.

U dobro popunjenoj dvorani hotela Bigeste razgovor je vodio i moderirao Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Predstavljanje je zamišljeno kao spoj razgovora između moderatora i autora i interakcije publike u vidu postavljanja pitanja i komentara vezanih uz autorov publicistički rad.

Nino Raspudić je na osebujan način nazočnima pokušao dočarati aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme.

Posebno se osvrnuo na predsjedničke izbore u Hrvatskoj, te svoje tadašnje "možebitne" kandidature koja je uzburkala političke duhove u Hrvata.

Na upit da u zadnje vrijeme manje govori o Hrvatima u BiH i društveno-političkim zbivanjima u zemlji, rekao je da je tako, jer u BiH se ništa novo ne događa. Istakao je da je sve već napisao, rekao i razjasnio kada je u pitanju BiH. Usporedio je film Beskonača dan s izborom Željka Komšića.

Raspudić je također rekao da nikada nije imao problema zbog svojih kolumni, a na sebi svojstven način je odgovorio na nekoliko postavljenih upita od strane nazočnih posjetitelja.

Spoj Raspudićeve erudicije, pripovjedačkog umijeća i specifičnog humora učinio je „Kratki espresso" jednom od najčitanijih i najutjecajnijih kolumni u zemlji, a Raspudiću donio posebnu težinu u javnom prostoru te mu priskrbio reputaciju neovisnog, slobodnomislećeg intelektualca koji lako komunicira i sa širokim čitateljstvom.

Nakon promocije se stvorio dugačak red onih koji su htjeli da se im autor potpiše na primjerak kupljene knjige, a sam autor je istakao da se u Ljubuškom osjeća kao na domaćem terenu i da je jako zadovoljan posjećenošću i samom atmosferom na predstavljanju knjige.

 

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Veljača 2020 08:58
 
index Instagram400x230 youtube