Misijska nedjelja u Studencima [foto]

Misijska nedjelja dan je molitve i promicanja misija.Slavi se uvijek predzadnju nedjelju listopada, istog dana u svim biskupijama, župama i ustanovama katoličkog svijeta.

U crkveni kalendar uveo ju je papa Pio XI. 1926. godine. Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada vjernici su pozvani da u korist misija daju i dobrovoljne novčane priloge.

Misije pomažu ljudima u najsiromašnijim zemljama svijeta: prehranom, medicinskom skrbi, obrazovanjem i Božjom Riječi.

I u župi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima misijska nedjelja se godinama dostojanstveno obilježi. Ove godine mladi iz župe skupa sa svećenicima svečano je ukrasila Oltar u „misijskom štihu“, a i župnik je na obje svete Mise nosio misnicu koja se uklapala s ukrašenim Oltarom.

I liturgijsko pjevanje bilo je u znaku misija, a za ovu je prigodu dječji zbor „Plavi anđeli“ otpjevao dvije liturgijske pjesme na jednom afričkom jeziku, pa je župnik zahvalio i roditeljima koji su dovodili djecu na probe. Govoreći o značaju ove nedjelje, i misija općenito, župnik don Ivan Štironja, koji je i sam bio misionar pet godina u Africi, naglasio je potrebu pomoći misijama i misionarima, prije svega molitvom, a onda i drugim oblicima pomoći.

Nakon svetih Misa u crkvenom dvorištu mladi iz župe su i ove godine pripremili raznih poslastica, kolača, pita, voća, a bilo je i maslinova ulja, raznih rakija i slično. Ništa se nije prodavalo, a dobrovoljni prilozi i kao i sva milostinja skupljena tog dana ići će za pomoć misijama.

Fotogaleriju pogledajte na linku OVDJE.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 21 Listopad 2019 10:35
 
index Instagram400x230 youtube