Dva milijuna KM federalnim ustanovama socijalnog zbrinjavanja

Federalni ministar rada i socijalne politike potpisao je u srijedu sporazume s direktorima ustanova socijalnog zbrinjavanja kojima je osnivač Vlada Federacije BiH.

Ukupna vrijednost sporazuma je dva milijuna KM, a cilj je ustanovama pružiti podršku u redovnom poslovanju s ciljem kontinuiteta u poboljšanju usluga i zadovoljstva korisnika.

Riječ je o Programu pomoći ustanovama za zbrinjavanje na razini Federacije BiH kroz sufinanciranje troškova njihovog rada i poslovanja.

Cilj nam je prevladati izazove poslovanja nastalih uslijed nedostatka prihoda od vlastite djelatnosti ovih ustanova, kako bismo omogućili kvalitetno pružanje socijalnih usluga korisnicima, istaknuo je ministar Delić.

Od ukupno dva milijuna KM, 1.366.253 KM dodijeljeno je Ustanovi za socijalno zbrinjavanje, odgoj i obrazovanje – Sarajevo za nesmetano obavljanje redovnih poslova i aktivnosti.

Preostalih 633.747,00 KM raspoređeno je, shodno općim i posebnim kriterijima ovog Programa, ustanovama za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu Bakovići, Drin, Ljubuški i Pazarić.

 
index Instagram400x230 youtube