Nova demografska odluka pred gradskim vijećnicima Ljubuškog: Za svakog prvašića od Grada po 200 KM potpore

Pred gradskim vijećnicima Ljubuškog u petak nova demografska odluka. Kako se navodi u prijedlogu odluke, potpora će svim učenicima biti isplaćena do kraja kolovoza, a sve u skladu s javnim pozivom koji će biti objavljen, piše Marija Medić Bošnjak za Večernji list BiH, prenosi Ljportal.

Iako već prednjači po brojnim demografskim mjerama, Grad Ljubuški donošenjem novih odluka nastavlja osiguravati najpovoljniju klimu za život obiteljima s djecom u Bosni i Hercegovini. Naime, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, koja je najavljena za petak, 7. lipnja 2024. godine, pred gradskim vijećnicima naći će se prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu. Ako vijećnici podrže spomenutu odluku, svi prvašići s područja ovog Grada pred početak školske godine dobit će po 200 konvertibilnih maraka potpore.

Isplata do kraja kolovoza

– Sredstva za potpore osigurana su u proračunu Grada Ljubuškog te će biti isplaćena roditeljima/zakonskim skrbnicima svih polaznika prvih razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog koji ispunjavaju uvjete za potporu – navodi se u tekstu prijedloga odluke. Nadalje stoji kako pravo na potporu imaju polaznici prvog razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog u školskoj 2024./2025. godini; polaznici prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog. Kako se navodi u prijedlogu odluke, potpora će svim učenicima biti isplaćena do kraja kolovoza, a sve u skladu s javnim pozivom koji će biti objavljen. Za realizaciju odluke zadužen je gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić. Prema njegovim riječima, cilj odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu je olakšati roditeljima opremanje prvašića za početak novog razdoblja života. Uz ovu potporu, prvašiće će, kao i sve učenike osnovnih škola na području ovog grada, prvog dana nastave ponovno dočekati bilježnice i školski pribor koje već treću godinu za redom osiguravaju Grad Ljubuški i JP Parkovi Ljubuški.

Još olakšica

Udžbenike svim učenicima osnovnih škola, kako u ovom gradu tako i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, već godinama osigurava Vlada Zapadnohercegovačke županije. Uz navedeno, roditelji na području ove županije ne moraju izdvajati novac za prijevoz jer jedinice lokalne samouprave s Vladom ZHŽ-a subvencioniraju prijevoz svim učenicima. Treba podsjetiti kako roditelji s područja Grada Ljubuškog već godinama plaćaju najjeftiniji vrtić u Federaciji BiH, a zahvaljujući dodatnim izdvajanjima iz gradskog proračuna nije došlo do rasta cijena smještaja u privatnim vrtićima. Uz to što za svakog maturanta osiguravaju po 300 KM jednokratne potpore, Grad Ljubuški i Ministarstvo financija Zapadnohercegovačke županije svake godine pokrivaju troškove maturalne večere. Grad daje podršku i svima onima koji nastave školovanje.

Za svakog maturanta osiguravaju po 300 KM jednokratne potpore,

Grad Ljubuški s Ministarstvom financija ZHŽ-a svake godine pokriva troškove maturalne večere

Tako svaki brucoš, kao i svaki redoviti student s područja Grada Ljubuškog svake godine može računati na novčanu potporu od Grada u  visini od 500 KM.


 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube