Najveći iznos dodijeljen Izviđaču i Rukometnoj akademiji – 87.000 maraka

Grad Ljubuški raspodijelio proračunska sredstva za projekte iz područja sporta za 2024. u iznosu od 215.000 KM, a dobio ih ukupno 51 nositelj sportskih aktivnosti, piše Ivan Kaleb za Večernji list, prenosi Ljportal.

Grad Ljubuški raspodijelio je proračunska financijska sredstva za projekte iz područja sporta za 2024. godinu. Postupak raspodjele proveden je na temelju javnog poziva za dodjelu sredstava, koji je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić raspisao u veljači. Za raspodjelu je iz proračuna izdvojeno 215.000 KM. Povjerenstvo za odabir projekata pregledalo je pristigle zahtjeve i sastavilo prijedlog liste odabranih projekata za dodjelu sredstava koja je objavljena.

Za NK Ljubuški 40.000 KM

Potom je gradonačelnik Markotić objavio konačne službene rezultate javnog poziva s nazivima i imenima nositelja sportskih aktivnosti – klubova, udruga, društava i troje pojedinaca koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava. Na popisu je ukupno 51 nositelj sportskih aktivnosti, naziv projekta na temelju kojeg su sredstva odobrena i dodijeljeni novčani iznosi. Rukometni klub Izviđač, koji već više godina osvaja titule najboljeg rukometnog kluba u BiH, natječe se u Europi i desetljećima pronosi ime Ljubuškog, dobio je najveći iznos 80.000 KM, i to za tri projekta s kojima se klub prijavio na javni poziv: “Premijer liga BiH, muški”, “Premijer liga BiH, žene” i “Federalna liga, druga muška ekipa”. Izviđaču je pripalo još 7000 KM, točnije Rukometnoj akademiji “Izviđač”, za šest odvojenih projekata: 2000 KM za Međunarodni memorijalni turnir Ivana i Filip Kraljević te po 1000 KM za projekte: “Sudjelovanje na međunarodnim turnirima, prijevoz, kotizacija (Sarajevo, Slavonski Brod, Gospić, Osijek)”, “Završnica prvenstva RSHZ – HV za jedan od uzrasta (organizacija)”, “Subvencija prijevoza u prvenstvu lige RSHZ – HB”, “Završnica državnog prvenstva za jedan od uzrasta (organizacija)” i “Međunarodni turnir u mini rukometu Skauti i prijatelji”. Nogometnom klubu Ljubuški dodijeljeno je 40.000 KM za projekt “Sudjelovanje na ligaškim natjecanjima i poboljšanje infrastrukture stadiona Babovac”.

Hrvatski atletski klub Ljubuški dobio je ukupno 6000 KM za četiri projekta. Trenerica Martina Rezić kaže kako će im novac dobro doći i za dodatne rekvizite

Po 5000 KM odobreno je Klubu borilačkih vještina Ljubuški i Ženskom košarkaškom klubu Ljubuški

Košarkaškom klubu Ljubuški pripalo je 10.000 KM za projekt “Sudjelovanje na natjecanjima i nabava opreme”. Biciklistički klub Ljubuški dobio je ukupno 6000 KM za četiri projekta: po 2000 KM za projekte “XCO Herceg Stjepan 2024. (utrka)” i “Biciklistička oprema i pripreme natjecatelja” te po 1000 KM za projekte “Kids Race Gračine 2024.” i “Ljubuška rekreativna biciklijada”.

I Hrvatski atletski klub Ljubuški dobio je ukupno 6000 KM za četiri projekta: “Federalna i državna natjecanja 2024.”, “Organizacija proljetnog i zimskog krosa”, “Gostovanja u ligi Hercegovine i na Memorijalu Bože Gagre 2024. Čitluk” te “Nabava specifične opreme i rekvizita; opremanje i adaptacija objekata, stadion Babovac”. – Ovo će nam dobro doći s obzirom na to da smo specifičan sport koji, osim trčanja, obuhvaća i skakačke i bacačke disci pline pa nam trebaju i dodatni rekviziti. Osim toga, poslužit će nam i za organizaciju natjecanja te za odlazak djece na natjecanja koja su malo udaljenija i nisu samo u Hercegovini. U klubu trenutačno imamo 30-ak članova, dječaka i djevojčica od pet do 15 godina. I prošle godine smo se javili na javni poziv i dobili određeni iznos novca. To nam je jako puno značilo, nabavili smo dio opreme i organizirali natjecanje u Ljubuškom, Ligu Hercegovine, gdje je sudjelovalo oko 300 djece, a vodili smo ih i na razna prvenstva diljem BiH – kaže nam Martina Rezić (r. Ivanković), bivša atletičarka, državna prvakinja u sprintu i preponama, a sada trenerica u HAK-u Ljubuški. Martina je cijelu sportsku karijeru provela u HAK Ljubuški, s trenerom Vinkom Pokrajčićem, a inače je zaposlena na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a na Studiju kineziologije te je trenutačno na doktorskom studiju u Splitu.

Po 5000 KM odobreno je Klubu borilačkih vještina Ljubuški za projekt “Nabava opreme, sanacija dijela prostorija kluba i podrška u natjecanjima” i Ženskom košarkaškom klubu Ljubuški za projekte: “Ljubuška košarkašica”, “Organizacija i provedba treninga i natjecanja”, “Nabava potrebne opreme i materijala”.

Novac boksačima, karatašima…

Po 4000 KM namijenjeno je Udruzi za razvoj sporta Crveni Grm, Malonogometnom klubu Futsal Ljubuški, Karate klubu Ljubuški i Boksačkom klubu Ljubuški. Po 3000 KM dodijeljeno je za sedam klubova i njihove projekte: Odbojkaškom klubu Ljubuški, Boćarskom klubu Rastok, Odbojkaškom klubu Libero, Karate klubu Klobuk, Sportskom cheerleading klubu Ljubuški, Hrvatskom planinarskom društvu Vrlosin Ljubuški i Šahovskom klubu Kula Ljubuški. Po 2000 KM dobili su Boksački klub Kralj Tomislav, Udruga “Hrvatska zvirićka zajednica” i Društvo pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški. Iznos od po 1000 KM dobilo je 13 nositelja sportskih aktivnosti: četiri udruge, šest klubova i tri pojedinca.


 

 

 


 
index Instagram400x230 youtube