Promenadom gradskim ulicama maturanti obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja [FOTO]

 Mada nekad davno pjesnik Branko Radičević zapisa – od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba“, ljubuški maturanti kao i njihove kolege diljem svijeta svake godine se potrude na originalan način obilježiti kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Kako je pjesnik rođen u Slavonskom Brodu svoj kratki vijek proživio u prvoj polovici devetnaestog stoljeća, jasno da je školovanje trajalo kraće od današnjeg koje se u međuvremenu kad se uzmu devetogodišnja pučka i trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola nazidalo na 12 – 13 godina, naravno ako sve ide po redu, sigurno su i ponešto drugačija i osjećanja učenika, prenosi Ljportal.

Vremešniji će ustvrditi da je spomenuti stih još uvijek vrijedan pažnje, jer će se školska druženja, prijateljstva, nestašluci i smicalice, pamtiti cijelog života, a prijateljstva i prve ljubavi u sjećanju ostati zauvijek.

 
Rijeka maturanata na ulicama Ljubuškog

   To je jedan strana medalje koju su osamdesetih godina prošlog stoljeća Francuzi iskoristili za snimanje komedije „Mangupi polažu maturu“. Što više komedija je zbog odličnog prijema od strane publike brzo dobila i nastavak. Elem, filmska priča je bazirana na učenicima privatne škole Lui XIV iz Versaja, koji su očito uživali u školskom životu, svojski se trudeći da sruše nacionalni rekord neprolaznosti maturskog ispita.

 
Medicinarima se naš i nije rastajalo

   Što je dalje s mladim Francuzima bilo nećemo, ali u svakom slučaju ukupno 217 ljubuških maturanta zaslužuje pažnju. Skupa su se uvezala 82 učenika 57 generacije Gimnazije Ljubuški i 135 učenika Srednje Strukovne škole Ruđera Boškovića iz Ljubuškog. Originalne majice i natpisi i druga ta takve prigode uobičajena oprema, ples, zabava, veselje… Bili su raspoloženi, tako da im čovjek poželjeti može da im u tom raspoloženju proteče cijeli život. A što se originalnosti tiče, valja reći da su medicinski tehničari bili i praktični slikali su se uz vozilo hitne pomoći, u crvenim majicama pripadnika hitne službe, kao da su željeli poručiti da su spremni za sve radne izazove. Ni drugi u svojoj imaginaciji nisu zaostajali, o čemu svjedoči i nekoliko slika. Maturantu SRETNO!

Tekst: D. Musa

 
Bilo je i nestašluka u vidu baklji

 
Samo veselo…

 
Okrepa se sastojala od različitih vrsta tekućine
 
index Instagram400x230 youtube