Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški prezentirali aktivnosti koje provode u vrtiću na stručnom susretu u Sarajevu

Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH ovaj vikend u Sarajevu je organiziralo 22. Stručni susret o temi „Uloga i značaj sporta, umjetnosti i kulture u holističkom pristupu razvoja djece predškolske dobi“.
Stručni skup zaposlenika predškolskih ustanova je prilika za razmjenu znanja i iskustava, a organizira ga Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH kojem je predsjednica Ljiljana Pranjković-Kovač, ravnateljica JU Dječji vrtić Vitez. Član Upravnog vijeća ispred Županije Zapadnohercegovačke je Ana Bubalo, ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški.
 
 
Odgajateljice su kroz teoretska izlaganja i primjere dobre prakse prenijeli svoja znanja i iskustva
 
 
Na ovogodišnjem stručnom skupu istaknuti stručnjaci iz oblasti predškolskog obrazovanja održavali su predavanja i radionice. Drugog dana seminara odgajateljice su kroz teoretska izlaganja i primjere dobre prakse prenijeli svoja znanja i iskustva kolegama i kolegicama koji rade u predškolskim ustanovama. Djelatnice Matea Šumelj, Antonela Paponja, Ivanka Ilić i Marija Volarević imale su izlaganje o aktivnosti koje su provedene u vrtiću o važnosti sportske aktivnosti u ranom djetinjstvu i prilagodbi aktivnosti s obzirom na dob. Sve aktivnosti provedene su u Dječjem vrtiću Ljubuški. Kroz pisani rad i izlaganje prikazan je značaj sporta u predškolskoj dobi i provedba sportskih aktivnosti u vrtiću. Sport se djeci predstavlja kroz igru i pomno planirane aktivnosti ovisno o dobi djece i njihovim motoričkim sposobnostima što su odgajateljice kroz izlaganje i prikazale te zaključile kako ni u jednom drugom razdoblju života tjelesni odgoj nije tako usko povezan s općim obrazovanjem kao u prvih šest godina života.
 
Ujutro predavanje na stručnom skupu odgajatelja, navečer obranjena titula prvakinja
 
Kažimo i to kako je naša odgajateljica Matea Šumelj, najbolja sportašica Ljubuškog za 2023. godinu, ujutro u Sarajevu s odgajateljicama na stručnom skupu imala izlaganje o važnosti sporta, a navečer u Grudama sa svojom ekipom rukometašica je obranila naslov prvakinja BiH.
Ovakva druženja su i prilika da se kroz razmjenu iskustava i dobre prakse dodatno i stručno usavršavaju djelatnici predškolskih ustanova koji svakodnevno rade s djecom.
 
 
index Instagram400x230 youtube