U Ljubuškom sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

Jedanaesta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH održat će se u srijedu, 8. svibnja godine u zgradi Gradske uprave Grada Ljubuški s početkom u 11:00 sati.

Predsjedništvo će biti informirano o prijedlozima zaključaka Panel diskusije na temu „Garancija lokalne autonomije u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz usklađenost sa standardima Europske povelje o lokalnoj samoupravi“ održane 25. travnja 2024. godine.

Jedan od zaključaka panel diskusije je kako se zahtijeva od svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da dosljedno i bezrezervno poštuju poseban karakter Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je prema mišljenju i preporukama Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe u potpunosti usklađen sa principima i standardima Europske povelje o lokalnoj samoupravi (Recommendation 324 (2012) on Local and Regional Democracy in Bosnia and Herzegovina).

Predsjedništvo će se upoznati s informacijom sa sastanka predstavnika Saveza općina i gradova FBiH sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini održanog 21. ožujka 2024. godine. Predsjedništvo će, između ostalog, razmatrati izvještaje radnih tijela Saveza općina i gradova FBiH.

Inače, Predsjedništvo Skupštine Saveza je izvršni organ Skupštine, koji usklađuje rad svih organa i radnih tijela Saveza. Članovi Predsjedništva biraju se na Skupštini na razdoblje od četiri godine i čine ga općinski načelnici, odnosno gradonačelnici. Predsjedništvo se sastoji od 13 članova – predsjednik, zamjenik predsjednika i jedanaest članova.

Predsjednik Predsjedništva je Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, dok je zamjenik predsjednika Predsjedništva načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak.

Članovi:

  1. Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo
  2. Mirza Ganić, gradonačelnik Grada Visoko
  3. Vedran Markotić, gradonačelnik Grada Ljubuški
  4. Stjepan Piljić, načelnik Općine Domaljevac-Šamac
  5. Ernest Imamović, gradonačelnik Grada Goražde
  6. Armin Halitović, gradonačelnik Grada Bosanska Krupa
  7. Dragan Jurković, načelnik Općine Neum
  8. Bego Gutić, načelnik Općine Banovići
  9. Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik
  10. Darko Čondrić, gradonačelnik Grada Livno
  11. Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajevo.

Mandat članova Predsjedništva traje do izbora novih, nakon održanih lokalnih izbora 2024. godine.

 
 
index Instagram400x230 youtube