Održana akcija čišćenja cestovnog pojasa u Vojnićima

U Vojnićima je u subotu održana druga po redu ekološka akcija "Clean Up Vojnići" i po prvi put "Trimer party".

Oko 30 sudionika očistilo je više kilometara putnog pojasa - od Banjskog mosta na granici sa Šipovačom pa sve do lokaliteta Grgića kuće u Klobuku. Uz to, očišćen je putni pojas prema raskrižju za Vodice i dionica prema Lekinim kućama.

Ovaj put, uz prikupljanje otpada, sudionici akcije izvršili su i košenja raslinja.

Ove godine je 30-ak sudionika podržalo akciju, a na opću radost, skoro polovica sudionika bila su djeca. Prikupljeno je oko 40 vreća smeća. Grane i drveće koje su smanjivale vidljivost i ugrožavale sigurnost na cesti su uklonjene, trava je ošišana pa se cesta sad doima barem po metar šira s obje strane – kazao je za Šipovača Portal organizator akcije Tihomir Bebek.

viber_slika_2024-04-21_11-24-26-721.jpg

Mještani Vojnića odlučni su u namjeri da njihovo selo bude čisto i uredno, međutim, kao i svugdje, problem prave ekološki neosviješteni pojedinci koji svoje smeće, od plastičnih boca i limenki piva pa do krupnijeg otpada u vrećama bacaju na cestu i pred tuđa dvorišta. Veliki problem su i putnici koji u prolazu odbacuju smeće.

Smeća je manje nego lani, ali opet previše. U neke vrećice koje su bile odbačene smo zavirili i pronašli imena i adrese tako da apeliram na te iste ljude koji su u prolazu da ne izbacuju svoj otpad nama, već da ga odlože tamo gdje mu je mjesto. Gradska inspekcija je izašla na teren, napravila zapisnik i ubrzo će biti postavljene kamere na kritična mjesta – izjavio je Bebek te zahvalio svim sudionicima akcije koji su se potrudili uljepšati selo kao i onima koji su događaj podržali, a to su: Ministarstvo financija ŽZH, Grad Ljubuški, J.P. Parkovi, Alba - podružnica Ljubuški, Džajić Commerce, FIN namještaj, Pršutana Bura, Caffe Leko i S.T.R. Niko.

 
index Instagram400x230 youtube