Objavljen javni poziv za izbor i imenovanje članova Savjetodavnog odbora građana Grada Ljubuškog

Objavljen je Javni poziv za izbor i imenovanje članova Savjetodavnog odbora građana Grada Ljubuškog.

Kandidate za članove Savjetodavnog odbora građana mogu predložiti:
– Organizacije civilnog društva,
– Javna poduzeća,
– Javne institucije,
– Privatni poslovni subjekti koji se nalaze na području Grada Ljubuškog,
– Profesionalne udruge (udruge poslodavaca, privredne komore, i sl.),
– Udruge i fondacije koje u skladu sa svojim statutom provode aktivnosti usmjerene na žene, mlade i/ili marginalizirane kategorije,
– Građani-aktivisti svih starosnih skupina.

Djelokrug rada Savjetodavnog odbora građana obuhvaća sljedeća područja:
– Pružanje savjeta i podrške JLS u angažmanu građana u procesima lokalne uprave i identifikaciji novih prilika za sudjelovanje građana. U suradnji s nadležnim predstavnicima JLS, Savjetodavni odbor građana će organizirati prilike za građane da na izravan ili neizravan način sudjeluje u definiranju, planiranju i realizaciji potreba i prioriteta u područjima koje se smatraju izuzetno značajnim za zajednicu, kao što su pružanje usluga, priprema proračuna, prostorno planiranje, prevencija korupcije, i sl.
– Sudjelovanje u nadzoru i praćenju provedbe ključnih funkcija JLS (kao što su izvršenje proračuna, provedba lokalnih strategija i akcijskih planova, i sl.)
– Zagovaranje provedbe projekata i inicijativa koje su građani identificirali kao prioritetne. Pri tome, Savjetodavni odbor građana će podržati napore organizacija civilnog društva i ostalih lokalnih partnera da povećaju proračunsku pismenost, pitanje zagovaranja i sl.
– Pružanje pomoći JLS da povećaju svijest i unaprijede načine informiranja građana o njihovom radu, kako bi osigurali da informacije budu usmjerene i dostupne svim građanima, uključujući žene, mlade i marginalizirane grupe.
Pored ovih ključnih područja djelovanja, Savjetodavni odbor građana, može poduzimati i ostale aktivnosti u dogovoru sa nadležnim predstavnicima JLS. Mandat Savjetodavnog odbora građana će biti utvrđen opisom specifičnih aktivnosti, koji će biti izrađen u tijeku uspostavljanja Savjetodavnog odbora građana.

Detalje objavljenog poziva pogledajte OVDJE.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Ožujak 2024 09:29
 
index Instagram400x230 youtube