U suradnji HPD Vrlosinj i osnovnih škola obilježen Dan očeva

Povodom Dana očeva koji se obilježava 19.ožujka psiholozi iz osnovnih škola s područja Ljubuškog u suradnji sa HPD Vrlosinj organizirali su druženje očeva i djece na najvišoj točci ljubuške općine – Vrlosinju (954m/nm).

 Na ovaj izlet se odazvalo 15 očeva i 20ak djece.

„Cilj ove aktivnosti je bio potaknuti očeve da jedan nedjeljni dan provedu sa svojom djecom u rekreaciji i druženju, na svježem zraku. Svjesni užurbanog vremena u kojemu živimo te prezaposlenosti roditelja, pogotovo očeva, došli smo na ideju da okupimo očeve i djecu, da provedu dio dana bez mobilnih telefona, opuste se i druže. Na taj način vide i kakva su njihova djeca u okruženju s vršnjacima što i nemaju priliku tako često. S druge strane, htjeli smo im predočit kakva je aktivnost planinarenje, koje su dobrobiti te ih potaknuti na provođenje vremena u prirodi koliko god mogu“, kazala je Martina Herceg, psihologinja OŠ Tina Ujevića Vitina i članica HPD Vrlosinj Ljubuški.
Sam uspon je krenuo iz sela Greda, udaljenom 15ak kilometara od grada te su nakon sat i pol pjesačenja bili na vrhu i uživali u pogledu.
Jako su zadovoljni odazivom, a budući da je u gradu isti vikend bilo još različitih aktivnosti, drago im je da su sve bile posjećene. I tate i djeca su bili oduševljeni ovim izletom, iako su se umorili ističu da je vrijedilo. „Ovaj događaj je bio prelijep zato jer sam se družila s tatom a bilo je i mojih prijatelja iz razreda i voljela bih da se opet ponovi“ kazala je Marija Ćutuk. Gabrijelu Kardum je oduševio pogled s vrha, bilo joj je zabavno penjati se, pa iako su se i ona i tata umorili ipak bi opet ponovili izlet.
Zahvaljujući sponzorima – mesnici Karliko doo koji je osigurao meso za roštilj te trgovini Biško doo koji je osigurao piće za sve okupljene, ekipa se zaista odlično provela.
Iz planinarskog društva zahvaljuju i svim očevima koji su se odazvali te se nadaju i ubuduće druženju na nekom od okolnih planinskih vrhova.
 
index Instagram400x230 youtube