LJUBUŠKI: Predstavljanje knjige „Hrvatska u 30 priča“ autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića

Zadovoljstvo i čast nam je pozvati vas na predstavljanje knjige „Hrvatska u 30 priča“ autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića,  koje će se, kao dio programa obilježavanja Dana grada Ljubuškog, održati u Kulturnom centru u Ljubuškom, u petak 9. veljače u 19.00 sati.

Događaj će se upriličiti u organizaciji Grada Ljubuškog i HKD Napredak Podružnice Ljubuški.

Uz autore, sudjeluju i prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, prof. dr. sc. Goran Bandov i prof. dr. sc. Mario Šiljeg, a u glazbenom dijelu nastupa Stjepan Lach.

Radujemo se vašem dolasku!

Božo Skoko je redoviti profesor strateškog komuniciranja na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i gostujući profesor javne diplomacije na veleučilištu Edward Bernays te   publicist i komunikacijski stručnjak. Suutemeljitelj je Millenium promocije (MPR), jedne od vodećih i najstarijih agencija za komunikacijski menadžment u Hrvatskoj. Bivši je novinar i urednik Hrvatske radio-televizije. Autor je osam knjiga, uključujući sveučilišni udžbenik Strateško komuniciranje država te uspješnice Kakvi su Hrvati (2016.), Hrvatski velikani (2014.) te Hrvatska i susjedi (2010.)Rođen je u Ljubuškom 1976. godine.

Zvonimir Frka-Petešić dugogodišnji je hrvatski diplomat i veleposlanik, koji od 2017. obnaša dužnost predstojnika Ureda predsjednika hrvatske Vlade. Bio je ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i voditelj Službe za javnu diplomaciju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Uredio je niz izdanja o Hrvatskoj i njezinu europskom putu, uključujući Hrvatska, zemlja i ljudi (Leksikografski zavod, 2013.) i internetsku stranicu croatia.eu. Priredio je mnogobrojne međunarodne izložbe i manifestacije posvećene hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini te je autor više od stotinu geopolitičkih zemljovida o ratu u Hrvatskoj i BiH, objavljenih u stručnoj literaturi i francuskim medijima. Rođen je u Parizu 1969. godine.

Dr. sc. Vanda Babić Galić je sveučilišna profesorica i znanstvena savjetnica Instituta za migracije u Zagrebu te posebna savjetnica hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova. Članica je središnje uprave HKD Napredak.

Dr. sc. Goran Bandov je sveučilišni profesor i politički analitičar; voditelj je Središnjeg ureda za međunarodne odnose i održivi razvoj Sveučilišta u Zagrebu.

Dr.sc. Mario Šiljeg je sveučilišni profesor i ravnatelj Instituta za vode Josip Juraj Strossmayer, te bivši državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

 
index Instagram400x230 youtube