Landeka: U 10 godina rada Hospicija skrbili smo o preko 370 palijativnih bolesnika

Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak ujutro u prostorijama Hospicija Božanske milosti u Ljubuškom započelo je obilježavanje 10. obljetnice ovog Centra za palijativnu skrb.

Hospicij Božanske milosti od 2013. godine djeluje kao zasebna jedinica na Bučinama u sklopu Doma zdravlja Ljubuški.

Ovo je praktički ustanova koja je darovana našem Gradu od strane Udruge sv. Josip Radnik koji su izgradili ovaj objekt i opremili ga, općina je uredila parter oko hospicija nakon čega je objekt predan Domu zdravlja Ljubuški na korištenje, kazao je za Jabuka.tv ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka te nastavio:

Od početka smo imali podršku ZZO ŽZH i jednim dijelom naše općine, danas Grada. Posebno smo ponosni da je naša županija prepoznala naš rad i da smo u posljednje dvije godine dio proračuna sa znatnim financijskim sredstvima, čime smo zaokružili tu priču oko financija i dugoročne opstojnosti rada hospicija.

Kako nam je kazao, u dosadašnjem radu su ovom domu za neizlječive i umiruće skrbili o više od 370 bolesnika te o preko 70 palijativnih bolesnika van ustanove, odnosno u njihovim domovima.

U sklopu programa, večeras na Humcu u Domu sv. Ante s početkom u 19:00 sati bit će održan koncert duhovne glazbe kao i predstavljanje knjige “Susreti – Putovanje prema Novoj ekologiju uma” autorice prof. dr. Marijane Braš.

Svetim misnim slavljem koje će u Hospiciju na Bučinama u 15:00 sati predvoditi provincijal fra Jozo Grbeš završava program obilježavanja deset godina rada ove ustanove.

Mi smo se koliko smo mogli potrudili vlastitim snagama da organiziramo ovih nekoliko događaja. Mislim da će biti lijepo i emotivno te da ćemo naših prvih deset godina rada obilježiti na ovako prikladan način, zaključio je ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka za Jabuka.tv.

Inače, Centar za palijativnu skrb u Ljubuškom 24 sata dnevno osigurava skrb za teško oboljelog bolesnika. Osim osigurane kompletne zdravstvene njege, o svakom pacijentu pristupa se individualno kako bi im na dostojan način olakšali posljednje dane života.

 
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 23 Studeni 2023 16:41
 
index Instagram400x230 youtube