U Ljubuškom se svečano obilježava Dan Županije Zapadnohercegovačke

Županija Zapadnohercegovačka 18. studenoga obilježava kao svoj dan, dok će programom u Ljubuškom u utorak, 21. studenoga, to svečano i biti obilježeno.

– Mi 18. studenoga obilježavamo kao Dan Županije Zapadnohercegovačke, također i na taj dan Grude slave svoj Dan općine, a nama je važan i jer je tada osnovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna. Od kada sam ja na čelu Skupštine uveli smo pravilo rotiranja slavljenja Dana Županije po gradovima, a ove godine smo u Ljubuškom – rekao je u razgovoru za Fenu Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Potvrdio je kako će svečani program obilježavanja početi polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom u 10,30 sati, u čast svim poginulim braniteljima i žiteljima Županije Zapadnohercegovačke te da nakon toga, u 11 sati, slijedi svečana sjednica.

Još jedanput je istaknuo veliku važnost toga datuma.

– Taj dan je veoma bitan, ima jaku simboliku jer je na taj dan pao i Vukovar, formirana je i Hrvatska zajednica Herceg-Bosna. Mi taj dan obilježavamo i obilježavat ćemo ga dok nas god ima na ovim prostorima – poručio je Jelčić.

 
 
index Instagram400x230 youtube