Otvorena izložba umjetničkih dijela iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo [FOTO]

U petak 10.11. u Gradskoj galeriji Ljubuški upriličeno je otvorenje izložbe umjetničkih dijela iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Na izložbi je predstavljeno više od dvadeset dijela različitih suvremenih Bosanskohercegovačkih autora. Među izloženim radovima nalaze se slike i grafike Halila Tikveše, Afana Ramića, Hakije Kulenovića, Seida Hasanefendića, Ivane Ćavar, Renate Papišta, Svetislava Cvetkovića, Daria Pehara, Mehmeda Klepe i mnogih drugih.

Na samom početku Jure Paponja pozdravio je okupljene te iznio uvod u sam izložbeni postav dok je Miroslav Ilić, član upravnog odbora fondacije, nazočne upoznao s djelovanjem fondacije i njenim aktualnim programima. Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti kroz proteklih petnaest godina otkupljuje dijela bosanskohercegovačkih likovnih umjetnika podupirući na taj način individualno umjetničko stvaralaštvo simultano stvarajući zavidnu kolekciju umjetnina.

Izložba je realizirana u organizaciji Javne ustanove „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, a organizaciju izložbe potpomogao je i Grad Ljubuški.

Izložba ostaje otvorena radnim danom kroz naredna dva tjedna.

izl_jure_3.jpg

izl_8.jpg

izl_9.jpg

izl_jure_2.jpg

izl_jure.jpg

izl.5.jpg

izl.4.jpg

izl.6.jpg

izl.3.jpg

IZL._1.jpg

izl.2.jpg

 
index Instagram400x230 youtube