AUDIO: Jazz festival proslavlja Ljubuški

U povodu skorog početka 4. Jazz festivala Ljubuški u programu Radija Ljubuški ugostili smo Ivanu Šaravanju ispred organizatora, Udruge Intro.

Naša gošća je ovim povodom naglasila “Istaknula bih tu edukativnu komponentu koja je ujedno najveća vrijednost našeg festivala, taj prijenos iskustva i znanja, prijenos umijeća. Standardne glazbene radionice su i ove godine specifikum festivala, početna je to misao koja se rodila u Glazbenoj školi Ljubuški, pioniri smo u sedmodnevnim radionicama jazz improvizacije. Radionice kreću 24.kolovoza i traju do 30.kolovoza, polaznici sudjeluju individualno ili grupno, voditelji su eminentna imena, sve su to vrhunski glazbenici; Zvjezdan Ružić (klavir), Vojkan Jocić (saksofon, flauta, klarinet), Miha Koren (kontrabas, bas gitara), Vladimir Kostadinović (bubnjevi), Bruno Mičetić (gitara) i Miron Hauser koji preuzima ansamble (trombon i truba). Uz sedmodnevne ponovo imamo čast najaviti i majstorsku radionicu gitare svjetski poznatog jazz gitariste Jonathana Kreisberga.

Kruna sedmodnevnih radionica je završni koncert polaznika koji će biti održan u srijedu navečer 30.kolovoza u restoranu Amfora.”

1.jpg

 

“Otvaranje festivala je uvijek poseban događaj, dolazi nam međunarodni latino i salsa bend FilosoFia, koncert je u srijedu 23. kolovoza u gradskom parku u 21.00 sat. Riječ je o fantastičnom sastavu kojeg čine akademski glazbenici iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Kube , desetak glazbenika punih entuzijazma koji će nas uvesti u festival, uz vatromet latino ritmova. “

2.jpg

“Jazz nije masovna pojava, riječ je o visokokvalitetnoj glazbi koja je kako sami glazbenici vole reći “način života”, drago nam je da Ljubuški na krilima ovog festivala može letjeti visoko u tom urbanom svijetu i biti u vrhu glazbene scene. Jazz zasigurno proslavlja Ljubuški.” kazala je naša sugovornica.

3.jpg

U suradnji s Gradom Mostarom Ljubuški Jazz festival ove godine održava se i u Mostaru, gdje organiziramo koncert šestorice predavača 26.8. Bigesty Sexstet ispred Kosače, dan iza 27.8. Jonathan Kreisberg Trio na istom mjestu.”

Naša gošća uputila je i zahvalu pokroviteljima: Ministarstvu financija Vlade Federacije BIH dopredsjedniku Vlade Federacije Toniju Kraljeviću koji je i inicijator ovog Jazz festivala, Gradu Ljubuškom, dopredsjednici Vlade ZHŽ i ministrici financija Blagici Leko, Turističkoj zajednici Grada Ljubuškog,Agramu, Julius Meinlu.

 
index Instagram400x230 youtube