HPD Ljubuški: Mirka Herceg i Perica Biško

U programu Radija Ljubuški predstavljamo HPD Ljubuški, planinarsko društvo koje je osnovano 2018.godine no koje se nakon stanke ponovno aktiviralo i već dva mjeseca organizira planinarske izlete nedjeljom.

Zaljubljenici u prirodu Perica Biško i Mirka Herceg gostovali su u našem studiju i otkrili nam svoju ljubav prema planinama.

“Planine su nam odmor i hrana duše, bez obzira na težinu uspona to je ono što nas motivira i što volimo. Planinari su nasmiješeni ljudi, svaki planinar je nasmiješen i to je jedan od motiva koji nas pokreće, ta pozitiva i odmor za dušu kojeg doživite na planini.”” poručuju.

Aktivno rade na svojoj obuci za planinarske vodiče i ponose se svojim osobnim uspjesima.

“Dok razgovaramo jedan od naših članova je u Alpama i osvaja visinu od 4000 metara, to je naša Monika Vištica, mi ostali planiramo uskoro ići na najviši vrh Austrije Grossglockner. “

Za članove društva i one koji će to tek postati pripremili su zanimljive izlete u kojima mogu sudjelovati početnici.

pl.jpg

“Okružuju nas prekrasne planine ovdje u Bosni i Hercegovini i šteta bi bila neupoznati ih, sa prosječnom kondicijskom spremom svatko može postati uspješan planinar, potrebna je odgovarajuća oprema bez koje ne treba ići , naglašavamo kako je osnovna oprema ; ruksak, jakna i pravilna obuća/gojzerice.”

“Na prvom izletu nas je bilo 35, nismo iskreno očekivali toliki broj, nas je šest koji vodimo društvo; uz nas dvoje tu su još Zvonimir Mandić, Vjeko Gašpar, Frano Kovač, Monika Vištica. Zadovoljni smo odazivom sugrađana i ljudi iz okolnih mjesta, došli smo do sedmog izleta za građane u ovoj godini, cilj nam je uvesti što više početnika prenijeti im ono što smo mi naučili i pokazati svu ljepotu planinarenja.”

Planiraju tijekom godine raditi konstantno, pozivaju sve zainteresirane sugrađane da im se jave i prate njihove objave na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/hpdljubuski

 
index Instagram400x230 youtube