Stjepan Boto o Poetsko-glazbenoj večeri koja je uvezala sudionike i publiku

Stjepan Boto, koji se u spisateljske vode otisnuo zbirkom pjesama “Poezija duše i srca”, na specifičan način – poetsko-glazbenom večeri odlučio je prezentirati stihove i rime. U tome su ga podržavali Domagoj Nižić, akademski glumac, i Mislav Ramljak, glazbenik.

Bio je to svojevrsni otklon od uobičajenog jer su i posjetitelji bili uključeni u razmišljanja ne samo o pjesništvu nego o kulturi izražavanja uopće. Time je stvorena sinergija između trija na pozornici i posjetitelja. Upravo je izravni kontakt između sudionika u programu i publike program učinio dinamičnim i sadržajnim. Po završetku programa očito zadovoljni autor Stjepan Boto je kazao:

Pozitivne reakcije

– Ja sam ugodno iznenađen da je ovakav način prezentacije naišao na pozitivne reakcije publike. Koliko pratim, ovo je prvi put da se netko u Ljubuškom odlučio napraviti predstavljanje u ovakvoj formi podcasta, razgovora, interakcije publike i nas na sceni. Ispalo je bolje nego što sam očekivao, poput kazališnog komada. Kazališni glumac Domagoj Nižić i Mislav Ramljak, izvrstan glazbenik, dali su veliki doprinos zanimljivosti i cjelokupnom sadržaju. Moja ideja je bila da to ne bude nešto hladno, nešto monotono, da ne bude kao čitanje lektire. Čini mi se da je ovo put da se ljudima približi poezija, da se pokaže da je i sam život praktički umjetnost, glazba, poezija, teatar, zapravo, dok živimo, mi smo u svojevrsnom teatru – kaže autor te na upit o putu nastanka pjesničkog prvijenca, razlaže:

Udruga “Bilig”

– Imao sam sreću da imam prijatelja Tomislava Primorca iz Udruge “Bilig” koji je uradio prijelom mojih pjesama, tako da mi je nakon toga ostalo samo izdati knjigu. Nakon početnih dvojbi ja sam se ohrabrio i odlučio na taj korak. Moram reći da je tome doprinijela činjenica da Grad Ljubuški objavljuje javne pozive za sredstva iz kulture. To mi je pomoglo da dođem do početnih sredstava za izdavanje knjige – zaključuje Stjepan Boto.

Valja reći da ovaj ljubuški pjesnik ne kani na napisanom stati, kaže da “marljivo radi i piše”, pa je u doglednoj budućnosti očekivati i nove pjesničke, pa i prozne uratke.

Kabare23.JPG

Kabare22.JPG

Kabare24.JPG

Kabare10.JPG

Autor: Dušan Musa | Večernji list

 
 
index Instagram400x230 youtube