Na Humcu seminar „Dođi i vidi“ za osobe koje ozbiljno promišljaju o svećeničkom pozivu

Draga braćo,

i ove godine organiziramo seminar „Dođi i vidi“ za osobe koje ozbiljno promišljaju o franjevačkom redovničkom i svećeničkom pozivu.

Seminar se pokazao učinkovitim i plodonosnim te nam je to poticaj da se održi i ove godine. Seminar će se održati u samostanu na Humcu od 12. do 14. svibnja 2023. u prostorijama novicijata i bivše postulature.

Ciljevi seminara:

- pomoći mladićima pri razlučivanju zvanja
- omogućiti im vrijeme molitve i zajedništva sa starijim fratrima, kao i s novacima i postulantima
- biti im na raspolaganju za razgovor
- darovati im svjedočanstvo o putu franjevačkog poziva.

Molimo vas da obavijestite one mladiće koji su vam se povjerili o osobnom promišljanju o odlasku u fratre, u samostan. Program je predviđen za osobe koje su napunile 18 godina i starije, tj. koje su završile srednjoškolsko obrazovanje. Njihovo sudjelovanje možete prijaviti vi, a mogu se prijaviti i sami. Prijave pošaljite najkasnije do 5. svibnja 2023. na sljedeće kontakte; mob.: +387 63 328 634 ili na mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Napomenite im da ponesu i sportsku opremu jer će biti prilike i za sportsko druženje. Iz iskustva znamo da je nekima bilo važno da njihov dolazak na ovaj seminar bude diskretan pa pripazite i na to. Ako vam se prijave mlađi od 18 godina (drugi ili treći razred srednje škole) možete prijaviti i njih pa ako bude velik broj ovih iznad 18 godina, njih možemo primiti barem jedan dan.

Draga braćo, potaknite i ohrabrite mlade iz vaših župa da se odvaže i odazovu Božjem pozivu te da nam se pridruže na ovom seminaru. Iskreno vas pozdravljam i zahvaljujem na suradnji. Mir vam i dobro!

fra Jozo Hrkać

promicatelj duhovnih zvanja

 
index Instagram400x230 youtube