HPD Ljubuški ponovno aktivno, uskoro upis novih članova

Planinarenje, kao jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, u posljednje vrijeme postaje sve popularnije.
 Osim višestruke dobrobiti za zdravlje, planinarenje nam pruža priliku da upoznamo brojne prirodne ljepote kojima naš kraj obiluje. Vodeći se time, skupina zaljubljenika u prirodu osnovala je 2018. godine Hrvatsko planinarsko društvo Ljubuški, čiji su članovi posjetili neke od najviših planinskih vrhova u BiH, ali i u regiji.
 
Intenziviranje aktivnosti
 
Iz HPD Ljubuški ističu kako im je, nakon izvjesne stanke, cilj intenziviranje aktivnosti kada su u pitanju planinarske ture te se nadaju kako će im se pridružiti i ostali sugrađani.
 
„Krajem svibnja očekuje nas predstavljanje na LJOF-u, a prije toga, 7. svibnja, planiramo izlet u kanjon Mostarska Bijela. Ovo skriveno blago vrijedno je posjetiti, stoga pozivamo sve zainteresirane da se priključe izletu o kojem mogu saznati više informacija na Facebook stranici HPD Ljubuški, poručili su iz ovog društva.
 
Dodali su da pojedini Ljubušaci ovu aktivnost provode u drugim hercegovačkim društvima, a neki se i educiraju kako bi dobili licencu planinarskog vodiča.
 
Upis novih članova
 
„HPD Ljubuški imalo je odličan početak, no, između ostalog, koronavirus je poremetio planove i doveo do pasivna načina rada. U međuvremenu, grupa entuzijasta, planinarskih vodiča i zaljubljenika u planinarenje, izrazila je želju za ponovnim aktiviranjem lokalnog društva. Osim inicijative za prelazak u aktivan način rada, u idućem razdoblju izvršit ćemo upis novih članova te izraditi plan aktivnosti do kraja godine. Nadamo se njihovoj uspješnoj realizaciji“, istaknuli su iz HPD Ljubuški.
 
Planinari, osim izleta u kanjon rijeke Bijele, u svibnju planiraju uspon na vrh Sv. Ilija na planini Rilić, kao i na Vrlosinj, najviši vrh Ljubuškog. U lipnju je planiran uspon na vrh Sv. Rok, najviši vrh Matokita, kanjon Brine, kao i tura Žlijeb-Tise-Hajdučka vrata.
 
A. Marinović Musa / Dnevni list
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 27 Travanj 2023 17:10
 
index Instagram400x230 youtube