Skauti odgodili slavlje, nedoumice na dnu ljestvice

Ljubuški Izviđač prošlog vikenda nije iskoristio prvu meč loptu na putu osvajanja devete titule prvaka Bosne i Hercegovine, koja će im svakako teško izmaknuti.

Skauti su porazom u Vogošći (32:29) ovo slavlje odgodili za najmanje još jedan tjedan i mogli bi je tako proslaviti na domaćem terenu sljedeće subote (20 sati) u susretu protiv Krivaje iz Zavidovića. Za to će im trebati i poraz Vogošće u Gračanici, dok protiv Slobode imaju bolji međusobni skor.

Elis Memić je predvodio Vogošću sa 8 golova, Ermin Ombaša postigao je 7, Nikola Grujić 6, dok je Kenan Mutapčić bio nerješiva enigma za rukometaše Izviđača sa 17 obrana. Milan Vukšić sa 8 golova bio je najučinkovitiji kod momčadi Izviđača. Haris Suljević je imao 14 obrana.

Posljednjih tjedana posebnu pozornost privlači donji dio ljestvice i borba za opstanak. Još se vode i „natezanja“ oko toga koliko ekipa će napustiti Premijer ligu. Pred start prvenstva je donesena odluka o tome da iz lige ispada pet ekipa, ali Nadzorni odbor RS-a BiH osporava ovu odluku navodeći da Upravni odbor RSBiH u vrijeme donošenja odluke nije bio upisan u Ministarstvo pravde. Oni nastoje sprovesti odluku o ispadanju tri kluba. Iz lige svakako ispadaju Bosna, Gradačac i Kakanj, a koliko je moguće da se dalje osporavaju prvobitno donesene odluke Upravnog odbora RS-a BiH, saznat ćemo u danima pred nama. Opstrukcije normalnog rada RS-a BiH nažalost nisu neka novost. 

Ersan Bijedić / Dnevni list

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 12 Travanj 2023 12:31
 
index Instagram400x230 youtube