NAJAVA: Samostalna izložba slika Tamare Herceg u Gradskoj galeriji Ljubuški

Gradska galerija Ljubuški - JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira samostalnu izložbu slika Tamare Herceg naziva Art Must Go On.

Herceg će se domaćoj publici predstaviti s devetnaestom samostalnom izložbom čije će se otvorenje upriličiti 22. ožujka u 19 sati u Gradskoj galeriji Ljubuški. U ovom ciklusu slika autorica se bavi problematikom konzumerizma crpeći nadahnuće iz vizualnih prikaza oljuštenih bilboarda. Osim misaone pozadine Herceg se bavi i likovnim odnosom teksture i plohe.

Iz predgovora Jure Paponje:

Pljuskovi boje naneseni preko debelih slojeva lijepljenog pa potom struganog papira doprinose ekspresivnosti koja karakterizira novi ciklus slika Tamare Herceg. Art Must Go On je kao i prethodni ciklus naziva Zabranjeno plakatiranje nadahnut estetikom fasada i betonskih zidova oblijepljenih plakatima, koje svakodnevno konzumiramo kao korisnici urbanog prostora…

...Međutim, ne smije se zanemariti da apstraktnu sliku treba promatrati kao objekt lišen reprezentativnosti. U ovom slučaju svaka slika se može promatrati kao interpretacija oljuštenog zida, ali i kao objekt koji nadilazi reprezentativno, to jest kao likovno djelo kojem nije svrha biti prikaz nečega pojavnoga. Upravo ta igra između pojmova apstraktno i figurativno čini zanimljivom analizu slika iz ciklusa Art Must Go On koje osim vizualne slojevitosti posjeduju i onu koju nadilazi vidljivo i opipljivo.

Ukratko o autorici: Tamara Herceg rođena je 03.06.1988. godine u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina. Završila je Opću gimnaziju u Ljubuškom 2006. godine te iste upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Član je ULUFBiH. Imala je osamnaest samostalnih, sedamdeset šest skupnih izložbi te je sudjelovala na 43 likovne kolonije. Dobitnica je nagrade Privatno i javno za 2012. godinu, posebnog priznanja žirija na bijenalu minijature MiniMo 2019.godine te je autorica likovnih rješenja za devet poštanskih markica HP Mostar.

 
index Instagram400x230 youtube