Brat i sestra Mihaela i Šimun Enzo Buntić prvaci u svojim kategorijama na prvenstvu OŠ Marka Marulića u šahu

Brat i sestra Mihaela i Šimun Enzo Buntić prvaci su u svojim kategorijama na prvenstvu OŠ Marka Marulića u šahu.

Naime, u nedjelju je odigrano prvenstvo OŠ Marka Marulića u šahu. U prostorijama škole sudjelovalo je ukupno 37 djece raspoređene u dvije grupe.

U prvog grupi (1,2,3,4 i 5 razred) natjecalo se 18 natjecatelja. Nakon 5 kola i isto toliko bodova prvo mjesto osvojio je učenik 4. razreda Šimun Enzo Buntić.

Drugoplasirani Mihael Čuvalo osvaja 4 boda, dok je treće mjesto osvojila Pavla Medić sa 3,5 boda. Iz ove grupe na završni turnir su se plasirali Luka Jurković i Ivano Grbavac.

U starijoj grupi od 6 do 9 razreda uz sudjelovanje 19 igrača prvo mjesto osvojila je Mihaela Buntić.

Mihaela je kao i njezin mlađi brat, pobjednik mlađe skupine Šimun Buntić, završila nastup sa svih 5 pobjeda i 5 osvojenih bodova. Ivan Miletić sa 4 boda završava nastup na drugom mjestu. Četiri boda je osvojio i Luka Majić, ali zbog dodatnih kriterija završio je na trećem mjestu.

Mihael Medić kao četveroplasirani i Noa Kordić petoplasirani osigurali su nastup na glavnom turniru koji će se održati u prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom.

Iz Šahovskog kluba Kula se zahvaljuju direktoru škole OŠ Marka gosp.Davorinu Mediću na suradnji i ustupanju učionica gdje je se natjecanje i održavalo.

 
index Instagram400x230 youtube