Posjet generalnog ministra i definitorija s provincijalima Humcu [FOTO]

Posjet generalnog ministra i definitorija s provincijalima Humcu [FOTO] Ljportal

U poslijepodnevnim sati u subotu, 4. ožujka 2023. stigli su na glas zvona pred crkvu gdje ih je dočekalo cijelo franjevačko bratstvo, potom su se uputili u staru crkvu sv. Ante na molitvu i franjevačku pjesmu.

Potom su obišli muzej, galeriju Majka i novicijat gdje im je gvardijan fra Dario kratko približio povijest franjevaštva i djelovanja na Humcu. Uslijedila je svečana sv. misa koju je predvodio generalni ministar fra Massimo sa 35 svećenika i mnoštvo puka Božjega. Izrazio je zahvalnost za prijem i istaknuo kako je osjetio sklad, život i zajedništvo. Pred sv. misu izraze dobrodošlice na Humac izrazio je gvardijan fra Dario, a u propovijedi fra Massimo istaknuo da je u Isusovu preobraženju važno slušanje samoga Gospodina, a isto tako jedni drugih. Kako je važna ta komponenta života koja se pomalo gubi. Valja nam se vratiti izvorima.

Na kraju riječi zahvale izrekao je o. provincijal fra Jozo, a gvardijan mu je uručio poklon kip sv. Ante koji stoji na Humačkoj ploči uz naše crkve i samostan, reljef muzeja i galerije i monografiju majka. Nakon slikanja uslijedila je večera i bratsko druženje. A poslije se General i definitorij sastao sa meštrima i novacima u dvorani sv. Ante. Nakon jedne lijepe večeri cijela delegacija se uputila u Split u franjevačku bogosloviju.

 
index Instagram400x230 youtube