Javni poziv za START pakete – PLODOVI ZEMLJE

Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i poslovni LIDER „PLODOVI ZEMLJE“, ul. A. Šimića bb, Ljubuški, dana 25. 02. 2023. godine objavljuju

J A V N I   P  O  Z  I  V

za prijavu zainteresiranosti za podizanje nasada maline    

Ovim pozivamo sve zainteresirane podobne poljoprivredne proizvođače (fizička lica) sa područja općina Ljubuški i Grude u Klasteru K-5, da dostave svoje Prijave o zainteresiranosti za nabavku plastenika i zasnivanje nasada krompira u plastenicima u sezoni 2023. godine, koja će u vidu START paketa biti sufinansirana iz sredstava IFAD-ovog Projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede, a koji implementira Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Podobnim se smatraju svi poljoprivredni proizvođači (fizička lica) za koje se u postupku targetiranja utvrdi da spadaju u kategoriju SIROMAŠNI ili GRANIČNO SIROMAŠNI, kako je definirano projektnim dizajnom, i to:

Kategorija Prosjek mjesečnih prihoda po glavi domaćinstva (KM) Prosječna površina obradivog zemljišta (dunuma)
Siromašni do 389 1 – 5 dunuma
Granično siromašni 390 – 500 5 – 15 dunuma
Nisu siromašni više od 500 više od 15 dunuma

Projekat dodatno podržava učešće žena i mladih (mladi do 35 godina starosti) sa povećanim učešćem projekta u sufinansiranju START paketa.

Prijavni obrazac i anketni upitnik kojim se utvrđuje podobnost podnosioca prijave može se preuzeti lično na adresi LIDERA „PLODOVI ZEMLJE“, ul. A. Šimića bb Ljubuški.

Prijave o zainteresiranosti, zajedno sa popunjenim anketnim upitnikom, potrebno je dostaviti lično ili putem preporučene pošiljke, najkasnije do 16.03.2023. godine do 15:00 sati po lokalnom vremenu, na adresu LIDERA „PLODOVI ZEMLJE“, ul. A. Šimića bb, Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube