Ljubušaci i Brotnjaci zajedno u projektu "Eko mališani"

Broćanska udruga mladih, u suradnji s Udrugom mladih Agape iz Ljubuškog i nekolicinom članova HPD Brotnjo, osmislila je i pokrenula projekt “Eko mališani”, koji uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH implementira implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Projekt se bavi edukacijom djece predškolske dobi o temama vezanim za ekologiju i zaštitu okoliša. Cilj  je postići visoku razinu svjesnosti kod naših najmlađih o značaju i važnosti ekologije u svakodnevnom životu.

Ovaj projekt praktično pokazuje kompostiranje organskog otpada, pruža znanje o vrstama i načinima sortiranja otpada, provodi edukaciju o prednostima recikliranja i višekratne upotrebe reciklažnog otpada, provodi akcije čišćenja i kultiviranja vrtova lokalnih vrtića te podiže svijest mališana o obnovljivim izvorima energije.

"Mi u BRUM-u smatramo da su ovakvi projekti prijeko potrebni kako bi naša djeca, od malih nogu, stjecala navike i vrijednosti od kojih će uvelike ovisiti kvaliteta života u budućnosti", priopćili su iz BRUM-a.

 
index Instagram400x230 youtube