Petnaestogodišnja Dragana Matić koja je u dvije godine osvojila preko 30 medalja otkriva: Ključ uspjeha su vjera i disciplina

Najperspektivnija sportašica BiH u 2022., najbolja sportašica grada Ljubuškog 2021., preko 30 zlatnih medalja u biciklizmu nagrade su petnaestogodišnje Dragane Matić iz Ljubuškog koja se ovim sportom bavi dvije godine.

Nakon dugogodišnjeg bavljenja gimnastikom i fokusu na nju, biciklizam kao sport dogodio joj se sasvim slučajno i kaže da joj je to jedna od boljih odluka u životu.

„Vožnjom bicikla odlutam u neki ‘svoj svijet’, gdje sam odvojena od ostalih, gdje smo samo ja i putanja koju moram prijeći. To me ispunjava i usrećuje, kaže Drgana za HMS.

U svijetu biciklizma je dvije sezone, a iza sebe ima velike uspjehe. U 2022. godini osvojila je tri državna prvenstva, treće mjesto na balkanskom prvenstvu i nastupala je kao reprezentativka BiH.

Podrška obitelji i trenera

Najveću podršku ima od svojih roditelja, uže obitelji i trenera. „Zahvalna sam na trenerima Daliboru Talajiću i Adisu Jakiću jer bez njih sigurno ne bi bilo napretka i ne vjerujem da bih postigla ovako dobre rezultate“, objasnila je Matić.

dragana-matic_s.png

Namjerava ostati reprezentativka Bosne i Hercegovine do daljnjeg, jer se ne vidi u predstavljanju neke druge države, smatra da to ne bi bilo istinski i iz srca.

U svojoj prvoj biciklističkoj sezoni 2021. osvojila je dva državna prvenstva, premijer ligu BiH, ligu Dalmacije te prvo mjesto na UCI C2 balkanskom prvenstvu u Bihaću.

Ključ njenog uspjeha su, kaže, vjera i disciplina, bez toga ne može.

„Bilo je dosta demotivirajućih trenutaka, ali to je u svijetu sporta normalno, ali nikada nisam hitjela odustati. Biciklizam kao sport zahtjeva punoodricanja, često putujem radi utrka“, ističe sugovornica HMS-a.

“Sport može spasiti čovjeka”

Njeni vršnjaci pomno prate njene rezultate i daju joj podršku u svemu tome što joj je od velikog značaja. Jedan od dražih događaja za nju je bilo to što je održala predavanje osnovnoškolcima na temu biciklizma i važnosti sporta.

„Djeca su bila oduševljena svim peharima i medaljama, postavljali su razna pitanja, bili znatiželjni povodom svega i pitali su kad ću ih opet posjetiti“, prisjeća se..

Svaka medalja za nju znači puno i svaka joj nosi neku posebnu uspomenu. Sport će uvijek biti dio nje jer kako kaže sport joj pruža sve, a ne oduzima ništa.

„Svatko ima talenat za neki sport, bio to biciklizam ili nešto drugo. Poručujem jedno veliko DA svima onima koji se žele baviti sportom jer on može spasiti čovjeka od bilo čega“, poručila je Matić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube