Ljubušanke Iva Ereš, Jelena Mihaljević, Petra Šimunović i Renata Boras dobitnice Rektorove nagrade

U povodu 45. obljetnice Sveučilišta u Mostaru upriličena je svečanost dodjele Rektorove nagrade u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč. Rektorova nagrada kruna je i veliko priznanje prilikom obrazovanja koja je ove godine otišla u ruke istaknutih studenata.

Studentima su nagradu uručili rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i prorektor za znanost i razvoj prof. dr. Ivo Čolak.

Među 37 nagrađenih su i četiri studentice iz Ljubuškog: Iva Ereš, Jelena Mihaljević, Petra Šimunović i Renata Boras.

Iva Ereš, Medicinski fakultet, Studij medicine, s prosječnom ocjenom 5,00.

Jelena Mihaljević, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Studij prehrambene tehnologije, s prosječnom ocjenom 4,33

Petra Šimunović, Fakultet zdravstvenih studija, Studij sanitarnog inženjerstva, s prosječnom ocjenom 4,71

Renata Boras, Farmaceutski fakultet, s prosječnom ocjenom 4.38.

318421487_572802794852812_7227847391211407185_n.jpg

Rektor Tomić prilikom prigodna obraćanja istaknuo je kako je, na dan kada SUM slavi izvrsnost i prikazuje najbolje, ovo susret nade nastale na teškomu radu pojedinaca, teškomu odricanju i željom da u svome uspjehu budu najbolji.

„Kao što vi potvrđujete, uspjeh nije nikakva čudesna, nedokučiva božanska stvar koju mogu postići samo neki od nas. To je nešto što zaista postoji, u svima nama. Samo je važan pristup i, kako kaže Nelson Mandela, ‘izgleda nemoguće, dokle god se ne završi’. A da bi se dogodilo, mora postojati želja, jer je ona početna točka svakoga uspjeha. I još nešto, mora postojati spremnost na odricanje i težak rad“, poručio je rektor Tomić studentima. Znanje koje imaju studenti, dodao je rektor, vrijednost je koju danas slave, a to im nikada nitko neće moći uzeti. „I nemojte stati učiti. Radite, planirajte i dalje, ali i sanjajte. Sanjajte velike stvari. Prema Arturu Schopenhaueru sudbina miješa karte, ali, ne zaboravite, vi igrate i vi pobjeđujete“, zaključio je rektor.

 
index Instagram400x230 youtube