Markotić: Trudit ćemo se da ta potpora studentima ubuduće bude i veća

Redoviti studenti koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama, a imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog i ove godine imaju pravo na jednokratnu novčanu potporu od 500 KM.

Početkom prošlog tjedna Grad Ljubuški je na službenoj stranici objavio poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora studentima viših godina s područja Grada Ljubuškog za akademsku 2022./2O23. Poziv ostaje otvoren dvadeset dana od dana objave, a raspisan je na osnovu odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima Grada Ljubuškog za akademsku 2022./2023., koju je na inicijativu gradonačelnika Vedrana Markotića donijelo Gradsko vijeće. Kako se u njemu navodi, da bi ostvarili pravo na potporu studenti su dužni kumulativno ispunjavati sljedeće uvjete imati prebivalište na području Grada Ljubuškog, biti studenti državnog sveučilišta, imati status redovitog studenta…

Popis studenata koji ostvare pravo m novčanu potporu bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradske uprave te na službenoj web-stranici Grada Ljubuškog. Nedavno su dodijeljene jednokratne novčane potpore brucošima. Uvjete je ispunilo njih 120 koji su redoviti studenti državnih sveučilišta i koji su prvi put upisali prvu godinu studija. Gradonačelnik Markotić naveo je kako je za studente ove godine u gradskom proračunu osigurano više od 300.000 KM.
– Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a trudit ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća – zaključio je Markotić.

 
index Instagram400x230 youtube