Hercegovka godine: U stručnom žiriju Antonela Marinović Musa

Još su samo dva dana ostala do završetka nominacija za ovogodišnji izbor “Hercegovke godine”. Još uvijek stignete nominirati Hercegovku koja se istkala svojim radom, zalaganjem, ali i pozitivnošću u zajednici u kojoj živi.

Do sada imamo prijave iz naše Hercegovine: Mostar, Čapljina, Posušje, Grude, Ljubuški.. Tu su i naše Hercegovke iz iseljeništva: Australija, Danska, Švedska i Njemačka.

Nominacije se zaprimaju isključivo na mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz fotografiju nominirane osobe, njeno ime i prezime, zanimanje, kratku biografiju i suglasnost s nominacijom.

Organizacijski odbor ove kulturno zabavne manifestacije, svake godine predstavi stručni žiri koji ima za zadatak izabrati jednu natjecateljicu koja će dobiti nagradu i okruniti se laskavom titulom “Hercegovka godine”. Uz Hercegovke koje vi odaberete vašim glasovima, te nagradu stručnog žirija, također imamo i nagrade Organizacijskog odbora, kao i naših medijskih partnera:

Portal Hercegovka.net
Portal Fenix magazin.de
Portal Hercegovina.in

Pet članica stručnog žirija ćemo predstaviti u dvije objave. Danas predstavljamo Antonelu Marinović Musa iz Ljubuškog i Anitu Prka Đurašić iz Zagraba.

Antonela Marinović Musa ,rođena je 2. 10. 1987. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završila je u Ljubuškom, a studij novinarstva na Sveučilištu u Mostaru. Dobitnica je Rektorove nagrade za najbolje studente na Sveučilištu ak. 2008./2009. godine.

Novinarstvom se bavi više od deset godina, a u svom radu, između ostalog, posvećena je pisanju pozitivnih priča o ljudima koji inspiriraju, motiviraju i potiču društvo na bolje sutra. Te priče, koje pokazuju kako bosanskohercegovačka stvarnost zapravo može biti drugačija, pronašle su svoje mjesto u Dnevnom listu, ali i na različitim mrežnim stranicama. Njezini sugovornici su liječnici, sportaši, psiholozi, učitelji, gospodarstvenici, humanitarci…, koji govore o temama od društvene važnosti.

Redovno prati i humanitarne akcije te o njima izvještava. Također, okušala se i kao voditeljica brojnih kulturnih manifestacija na području Ljubuškog.

Medijska kuća za koju radi aktivna je u praćenju aktivnosti u sklopu projekta „Hercegovka godine“, koji ima za cilj promovirati Hercegovinu, ovdašnje običaje i kulturu te snažnu ulogu žena u društvu.

Anita Prka Đurašić, kroatologinja, prevoditeljica, vlasnica i direktorica škole stranih jezika Eurobiz centar u Zagrebu, povratnica te bivša urednica i voditeljica emisije Zov Domovine, suradnica kolumnistica portala Hrvatski glasnik

U svom privatnom biznisu bavi se stranim jezicima, poslovnim edukacijama i prevođenjem. Poseban naglasak je na interkulturalnim treninzima i specijaliziranim tečajevima njemačkog jezika za medicinsko osoblje.

Kroz stalni doticaj sa stranim kulturama i jezicima, zanima se za vanjsku politiku i za položaj Hrvata u iseljeništvu.

Na području poduzetništva aktivna kroz Udruženje obrtnika grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb kao Pročelnica Sekcije za prevoditelje tumače i izdavače, Predsjednica komisije za statut te kao Potpredsjednica Ceha za intelektualne usluge u gospodarstvu, gdje se bore za zaštitu interesa obrta za intelektualne usluge i njihovu jaču promociju.

I nakon što više ne vodi emisije Zov Domovine, kao povratnica UN hrvatskih autohtonih i manjinskih zajednica u svijetu.

Zadnji primjer bili su izbori u BiH koje je intenzivno popratila pišući kolumne, ali i reagirajući na engleskom i njemačkom jeziku na negativne natpise o Hrvatima u BiH u dijelu njemačkih i svjetskih medija, dajući svoj doprinos u promicanju istine bh Hrvata i podizanju svijesti o potrebi izmjena izbornog zakona, pozivajući na izlazak na izbore te europskom putu BiH.

Kroz vlastiti primjer doprinosi promociji povratka u Hrvatsku.

Kao kroatologinja, posvećena promicanju i zaštiti hrvatskog nacionalnog identiteta kroz sve sastavnice, od hrvatskog jezika, kulture, glazbe, sporta, umjetnosti i književnosti, znanosti, povijesti, ali i ljepote Hrvatske kao turističke destinacije.

 
index Instagram400x230 youtube