U Ljubuškom održana X. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne

X. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 04. studenog 2022. godine (petak) s početkom u 11 sati u Ljubuškom.

Sjednici su nazočili članovi UO Ivan Lesko, Danijel Barbarić, Jakov Maganić i Marija Kovačević, dok je član UO Mladen Mitrović bio opravdano odsutan. Sjednici je nazočio i predsjednik Skupštine GDHB Adelko Krmek.

Na sjednici se finalizirani dogovori vezani uz organizaciju edukacije o izlaganju podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na javni uvid koja će se održati 02. prosnica 2022. u Livnu.

Dogovoren je rokovnik aktivnosti u pripremi za V. Kongres o katastru koji bi se trebao održati u Neumu od 27. do 29. rujna 2023. godine. Također je načelno dogovorena tema kongresa „Katastar i infrastruktura prostornih podataka osnova gospodarskog razvitka“, te sastav Organizacijskog i Znanstvenostručnog odbora, kao i određeni tehnički detalji.

O izradi prednacrta Zakona o premjeru i katastru nekretnina nazočne je upoznao predsjednik Društva. Zaključeno je da se aktivnosti prate i po potrebi organizira sastanak u širem krugu.

Zaključno je dogovoreno da tradicionalni Božićni domjenak Geodetskog društva Herce-Bosne bude održan 16. prosinca u vinariji Erovino na Rotimlji, prenosi gdhb.ba.

 
index Instagram400x230 youtube