Kreću završni radovi na obnovi zgrade Gradske galerije

Već neko vrijeme traju radovi na preuređenju i obnovi stare i donedavno oronule zgrade, buduće Gradske galerije smještene uz Park hrvatskih banova u središtu Ljubuškog.

Zgrada građena prije Prvog svjetskog rata, gdje je nekada bila smještena prva ljekarna na ovom području, uskoro će biti Gradska galerija s izložbenim prostorom i dodatnim prostorijama predviđenim za kulturno-društvene događaje.

Njezino obnavljanje stiglo je do faze postavljanja fasade i unutarnjih radova, stoga je u Gradskoj upravi Ljubuški u četvrtak potpisan ugovor o spomenutim zahvatima čime će zgrada dobiti novo ruho.

Ugovor ukupne vrijednosti 82.251 KM su potpisali gradonačelnik Vedran Markotić, predstavnica CRS-a BiH/Balkan Sanela Imamović i Mirsad Lavić ispred izvođača radova, tvrtke Visak d.o.o. Mostar. Od navedenog iznosa, u okviru aktivosti USAID-ovog projekta PRO – Budućnost, Grad Ljubuški će izdvojiti 22.668,38 KM, a Catholic Relief Services 59.582,62 KM.

IMG_9658.JPG

Planirano je izvođenje podoblagačkih radova u prizemlju i na katu, bojenje zidova i stropa, stolarski i fasaderski radovi. Ranije su, u prvoj fazi rekonstrukcije, izvršeni građevinsko-zanatski radovi kojima je manji dio nekadašnje konstrukcije zadržan i to pročelje zgrade, dok su dotrajali zidovi srušeni kako bi se otklonila opasnost od njihova urušavanja te su izgrađeni novi.

Otvaranjem galerije Ljubušaci će dobiti objekt kakav je gradu nedostajao, posebice nemalom broju slikara i ljubiteljima likovne umjetnosti, koji će time dobiti središnje mjesto okupljanja.

 
index Instagram400x230 youtube