Ljubuškim osnovnoškolcima i ove godine besplatan školski pribor

Vođeni činjenicom da svaki početak nove školske godine roditeljima donosi brojne brige i značajne financijske izdatke, čelnici Grada Ljubuškog u suradnji s JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i ove su godine osigurali besplatan školski pribor za sve učenike koji osnovne škole pohađaju na području Ljubuškog.

Kako su naveli iz Gradske uprave Ljubuški, prvog dana nove školske godine u klupama će učenike dočekati bilježnice i osnovni školski pribor. Riječ je o oko 1850 ljubuških osnovnoškolaca. Objasnili su da su bilježnice i osnovni školski pribor (olovke, gumice, bojice, flomasteri…) proteklih dana dopremljeni u središnjice ljubuških osnovnih škola odakle će biti raspoređeni i po područnim školama. S ovim vidom potpore na inicijativu gradonačelnika Vedrana Markotića krenulo se prošle godine jer je veliki broj roditelja bio financijski zakinut zbog korona-virusa. Cilj je, u skladu s proračunskim mogućnostima, olakšati izdatke roditeljima za opremanje škola raca za početak nastave, piše Večernji list.

Prošle smo godine imali utjecaj korona virusa, ove godine imamo inflaciju, stalni rast cijena uključujući i osnovne životne namirnice. Porasle su i cijene školskog pribora i bilježnica. Nadamo se da ćemo ovime koliko-toliko financijski rasteretiti roditelje kazao je Markotić. A uz bilježnice i školski pribor, učenici će dobiti i udžbenike koje je osigurala ZH županija.

IMG_9509.JPG

Također, osnovcima i srednjoškolcima s područja Ljubuškog i u ovoj školskoj godini prijevoz će biti besplatan. Naime na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o subvencioniranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2022./2023, prema kojoj će pravo na potpuno besplatan prijevoz imati učenici koji imaju prebivalište i pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, Pravo na subvencioniranje troškova prijevoza imaju i učenici s prebivalištem na području Grada Ljubuškog, a pohađaju srednje škole u Čitluku, Grudama, Čapljini i Mostaru. Sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika osigurali su Grad Ljubuški i Vlada ZHŽ-a.

Grad Ljubuški, u skladu s financijskim mogućnostima, provodi i druge demografske mjere koje olakšavaju život obiteljima s djecom. Naime, na istoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je i odluka o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima za akademsku 2022,/2023. godinu. Svima njima koji ispune uvjete Iz javnog poziva bit će isplaćena jednokratna potpora od 500 KM, a isti iznos, kao i ranijih godina, očekuje i sve redovite studente viših godina. Za jednokratne novčane potpore studentima Grad iz ovogodišnjeg proračuna izdvaja oko 300.000 KM.

Izvor:vecernji.ba

 
 
index Instagram400x230 youtube