KTB Ludvig Pavlović nastavlja raditi predano, u budućnosti se nadaju novim uspjesima

Dan 16. srpnja 2022. godine ostat će zapisan u analima borilačkog sporta u BiH.

Iz HD Stjepan Kosača slika je poslana u cijeli svijet.

U klubu tajlandskog boxa Ludvig Pavlović osvrnuli su se na sve ono što su napravili u proteklom vremenu, a posebno su naglasili kako su zadovoljni organizacijom spomenute borilačke revije u Mostaru.

Meč ovjerio WMC Bio je to projekt koji je licenciralo i ovjerilo WMC World Muaythai Council - Svjetsko muaythai vijeće sa sjedištem u Bangkoku.

Klub tajlandskog boxa Ludvig Pavlović imao je čast biti organizator projekta. Program se sastojao od glazbenog dijela u kojem je nastupao poznati splitski glazbenik Tiho Orlić, mlada mostarska glazbenica Mirna Pehar i mlada talentirana glazbenica iz Rame Lucija Šarčević.
Glazbeni spektakl pohodili su kao posebni gosti supruga, kći i sin pokojnog legendarnog hrvatskog borca Branka Cikatića. Branko Cikatić, svjetski poznati borac u ovim i sličnim borilačkim sportovima te osvajač prvog Svjetskog K-1 turnira u Tokiju u Japanu 1993. godine ostavio je svoju dugogodišnju suradnju i pomoć klubu tajlandskog boxa Ludvig Pavlović.

Upravo je on 1995.godine bio počasni gost na osnivačkoj skupštini kluba. Cijeli niz idućih godina članovi kluba tajlandskog boxa Ludvig Pavlović nastupali su u sastavu reprezentacije Herceg Bosne na kupovima u Zagrebu protiv reprezentacije Hrvatske u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

Mnogi su sportaši iz ovog kluba preko gospodina Cikatića nastupali na raznim međunarodnim europskim i svjetskim turnirima te na seminarima za suce i instruktore. Branko je bio istinski veleposlanik Republike Hrvatske te je kroz sport pomagao i promovirao hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i cijeloj dijaspori. Njegov dugogodišnji rad i suradnja s ovim klubom rezultirala je odlukom kluba da se gospodinu Cikatiću dodijeli mini statua i povelja Hrvatskog viteza Ludviga Lutka Pavlovića.

Uime gospodina Cikatića nagradu je preuzela supruga Ivana s kćeri Lucijom i sinom Brunom. Moramo istaknuti da Bruno polako, ali sigurno korača očevim stopama. Izuzetno je uporan i radišan sportaš i član je boksačkog kluba Leonardo iz Dubrave - Zagreb.

Gospodin Leonard Pijetraj bio je također poseban gost. Leonardo je trenirao vrhunska imena u ovim sportovima. Leonard je sa svojim boksačima osvajao i olimpijska odličja, a u najnovije vrijeme svjedoci smo uspjeha Alena Babića koji je u ovoj godini osvojio poznati Silver pojas i titulu u WBC asocijaciji. Alen je u kratkom razdoblju postao jedan od najpoznatijih i najomiljenijih boksača u Engleskoj. Posljednji veliki uspjeh Leonardova bivšeg borca je subotnji nastup Filipa Hrgovića u Saudijskoj Arabiji. Filip je u izuzetno teškom i neizvjesnom meču pobijedio Kineza Zhanga.

Sve ovo govori koliko je velika i pozitivna promocija dolaska gospodina Leonarda Pijetraja na ovaj međunarodni sportski projekt u Mostaru i BiH.

Iz Zagreba je kao poseban gost stigao još jedan ratnik u ringu - Alen "The Savage" Babić. Alen je u ring ušao s osvojenim Silver WBC pojasom u Londonu u Engleskoj protiv poljskog borca Adama Balskog. Organizator je na posebno ugodan način iznenadio i darovao Babića. Naime, kako je Alen obožavatelj lika i djela, a posebno stila boksanja legendarnog kanadskog borca hercegovačko-hrvatskih korijena Georga Jure Chuvala, organizator ga je počastio posebnim darom.

Uručili su mu CD-ove svih profesionalnih mečeva Georga Jure Chuvala koje je gospodin Chuvalo poklonio klubu Ludvig Pavlović 2011. godine kada mu je klub u Ljubuškom podigao spomenik na ulazu u GSD-u. Glavna borba večeri održala se za profesionalnu europsku titulu u kategoriji -86,17 kg.

Akteri meča bili su Osječanin Ivan Horvat i Marin Čarapina iz Mostara. Oba borca su boravila jedno vrijeme na Tajlandu i ondje usavršavali svoje znanje. Marin je šesterostruki prvak Hrvatske i BiH i osvajač mnogobrojnih amaterskih i profesionalnih turnira.

Ivan je član dva kluba i to vlastitog Bad Shadow u Osijeku i KTB Ludvig Pavlović iz Ljubuškog. Od kada je postao član kluba Ludvig Pavlović Ivan ne zna za poraz. Ono što je važno istaknuti je kako Ivan svoje znanje i iskustvo prenosi na mlađe. Ivan je po majci Hercegovac, majka vuče podrijetlo sa Širokog Brijega.

Ljepota borilačkog sporta Meč između Čarapine i Horvata počeo je tako da su oba borca ušla u njega oprezno. Gledali smo sve ljepote ovoga sporta, razne atraktivne tehnike i udarce. U jednom trenutku u tijeku meča Marin Čarapina je dao signal glavnom sucu u ringu da ne može više nastaviti meč i zaputio se prema svom kutu. M

arin nije mogao nastaviti i predao je meč. Marin je na pripremama za ovaj meč dobio jako nezgodan udarac nogom u predjelu glave. Ukazana mu je liječnička pomoć. Liječnica je naglasila da ne smije 10-ak dana trenirati uopće.

Marin je sve to istrpio kako bi se ipak borio za europski naslov. Ivan Horvat je osvojio pojas i titulu i tako proslavio Osijek, Hrvatsku, Hercegovinu i klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Ova je najveći uspjeh u njegovoj karijeri i daleko najveći uspjeh oba njegova kluba. Ludvig Pavlović, klub koji je pionir ovog sporta u BiH, i ovom je organizacijom ispisao nove stranice ovog profesionalnog sporta.

Iz kluba su poručili: - Ona je naša povijest i nitko nam je ne može uzeti. Na radost Ljubuškog, Hercegovine, Osijeka i Hrvatske pojas i titula su naši.

Posebnu zahvalnost uputili su svim dragim gostima i prijateljima, našem Damiru Belji i predsjedniku KBS BiH Branku Mihaljeviću. Posebno hvala i našem prijatelju i sucu Miljenku Kutleši koji je u zadnje dvije godine pobrao izuzetno velike nagrade. Okrećemo se budućnosti i novim projektima koji očekuju naš klub - priopćili su.

 
index Instagram400x230 youtube