Gosti iz preko 40 zemalja posjetili vodopad Kravica

Grupe turista u redu čekaju na ulazu ka vodopadu Kravica. Nakon plaćanja ulaznice po cijeni od 20 KM za strane i 10 KM za domaće goste, kreću u obilazak prirodne oaze. Prekrasan i rijedak prizor, kažu ostavlja bez daha.

“Prvi put smo ovdje, prekrasno je, vodopad je očaravajući, boja vode također. Tu smo u jednodnevnoj posjeti i vraćamo se u Hrvatsku, tamo ljetujemo, ovdje smo došli na izlet”, ispričala je ekipi N1 turistkinja iz Engleske.

“Bili smo ovdje prije nekoliko godina i mnogo toga se promijenilo, bio je samo ovaj restoran i mogli smo plivati skroz do vodopada, sada je to zabranjeno”, primjetio je njemački turista.

Brojni sadržaji

Kako zbog prirodne ljepote, tako i zbog brojnih sadržaja veliki broj gostiju se ovdje iznova vraća. Rafting, biciklizam, planinarenje, samo je dio ponude za ljubitelje adrenalina.

Vožnja kajakom do male Kravice ili čamcem do samog vodopada atrakcija je koja oduševljava sve posjetiitelje, kažu prilika je to koju ne žele propustiti.

“Vozimo do male Kravice, nudimo mir, tišinu, prirodu. Ova strana je za Instagrama, ali ono što mi radimo dolje je za uživanje”, naglasio nam je turistički radnik Tomislav Vukšić.

Uživanje nudi i popularni turistički voz, kojim se turisti prevoze do plaže i vodopada.

Još jedna atrakcija jeste ovaj voz kojim svi turisti koji žele mogu doći do vodopada uživajući u prirodnom okruženju.

O ovom prirodnom blagu tijekom cijele godine brine mnogo uposlenika. Mnogo je urađeno na samoj infrastrukturi, uređenju plaža i restorana kao i sigurnosti posjetitelja. Spasilačka služba svakodnevno ima pune ruke posla, no posljednjih 12 godina kažu nije bilo tragičnih slučajeva. S druge strane turistički radnici zadovoljni. Rast broja turista rezultat je kažu velikih ulaganja u marketinške aktivnosti.

“Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim tijekom sezone, nadamo se da ćemo dostići brojke iz 2019. Bilježimo noćenja iz preko 40 zemalja svijeta, tako da Kravice ne postaju smao europska već i svjetska destinacija”, ističe Ivica Planinić iz Turističke zajednice Ljubuški.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Kolovoz 2022 13:42
 
index Instagram400x230 youtube