Ministar Kraljević na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH

Članica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva Borjana Krišto sudjeluje na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH koja se održava u Zagrebu.

Službenom otvorenju konstituirajuće sjednice nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici.
Na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske izabrano je novo rukovodstvo Savjeta, odnosno predsjednik i četiti potpredsjednika.

Za predsjednika Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH izabran je Ivan Gugan, a za potpredsjednike Miljana Glamuzina, Jasna Vojnić, Zvonimir Aničić i Goran Strniša.
Plenarna sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate iz RH održava se danas, a jedna od panelistica je i gospođa Krišto, koja je govorila o položaju Hrvata u BiH, odnosno izazovima i perspektivama.

Uz Borjanu Krišto na konstituirajućoj sjednici sudjeluju i ostali predstavnici Hrvata iz BiH Miljana Glamuzina, dr. Perica Jelečević, Marijan Kljaić, Toni Kraljević, Ilija Nakić, Danijel Nikolić, Dražen Trlin, don Nikola Menalo, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović.

 
index Instagram400x230 youtube