Pozitivna priča iz Ljubuškog: Sve popularnije vježbanje na otvorenom

Vježbanje na otvorenom oblik je rekreacije koji nudi niz pogodnosti za naše tijelo i um. U posljednje vrijeme postaje sve popularnije i u Ljubuškom, što nam je potvrdila fitness trenerica Maja Bošnjak, vlasnica fitness kluba „Maya“.

Potreba i prioritet

Njezina ideja da se članice kluba u ljetnim mjesecima pridruže treninzima na stadionu Babovac naišla je na pozitivne reakcije pa je sve više njih kojima rano buđenje ne predstavlja problem, budući da im je tjelovježba potreba i prioritet.

-Životne navike ponekad je teško promijeniti, a kada dođe do promjene, onda je sve lakše. Uz kakav-takav napredak mijenjaju se navike kada su u pitanju fitness vježbe, što znači da se iz godine u godinu u klub učlanjuju žene kojima su redovni treninzi dio svakodnevnih životnih aktivnosti, kazala je Bošnjak za Dnevni list.

Ranojutarnji treninzi pokazali su se kao dobar potez. Počinju u 6 sati, a prilagođeni su i onim ženama koje će nastavak dana provesti na radnom mjestu.

Kao sportašica i profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, sretna sam i zadovoljna kada vidim 30 ljudi na Babovcu kako vježbaju, hodaju, trče… I to u 6 sati ujutro. S ponosom mogu reći kako su žene koje treniraju u mom klubu zaista aktivne i ne traže isprike, nego idealno rješenje koje im može biti od višestruke koristi. To znači da ljetne temperature nisu razlog za pauzu od tri mjeseca. Bitna je dobra volja i prilagodba vremenu i prostoru, navela je Bošnjak.

Pravilna kombinacija namirnica

A kako bi dobile sve potrebne informacije vezane za prehranu i vježbanje, podjednako važne čimbenike za očuvanje zdravlja, razvoj kondicije i postizanje željene tjelesne težine, na raspolaganju im je i nutricionistica Nevena Pandža.

-Cilj nam je upoznati klijentice s pravilnom kombinacijom namirnica koje će kasnije uvrstiti u jelovnike. Bezbroj puta sam ponovila kako su treninzi i prehrana usko povezani i bez njih nema koraka naprijed. Možete trenirati i dva sata dnevno, no ako i dalje u većoj mjeri konzumirate prženu i pohanu hranu, slatkiše, grickalice, rafinirani šećer i ostalo, nećete postići željeni rezultat. Ukratko – odvojite vrijeme za sebe. Hodajte, trčite, vozite bicikl… Jedite voće, povrće, meso, ribu, jaja, orašaste plodove i pijte dovoljno vode, poručila je Bošnjak.

Uputila je poruku svima onima koji se još nisu odvažili izaći iz zone udobnosti, no žele da im vježbanje i zdrava prehrana postanu stil života, a ne samo kratkoročan cilj.

-Surađivala sam s brojnim ženama, a u konačnici su se zadržale one koje su znale što žele te su od početka imale jasnu viziju onoga u što se upuštaju. Ako nešto dovoljno želite, sve je moguće! Da, moguće je trenirati i uz brojne obveze koje nas očekuju kao majke i supruge. Upamtite – motivacija je ono što nas pokreće, no navika je ono što nas održava, zaključila je naša sugovornica. 

Autor: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube