SMS protiv korupcije” – pilot projekt u Domu zdravlja Ljubuški

Pacijenti Doma zdravlja Ljubuški uskoro mogu očekivati da će im stići poruka na koju će moći anonimno odgovoriti o tome je li im netko tražio novac za zdravstvene usluge, ali će moći podijeliti svoja pozitivna iskustva o radu liječnika i medicinskog osoblja.

Riječ je o projektu „SMS protiv korupcije“, a nedavno su u sklopu istog dijeljeni promotivni leci ispred Doma zdravlja Ljubuški, a Uprava Doma zdravlja podržala je rad ovog SMS servisa.

Kako ističe dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, čim mu je voditelj projekta Ivan Mlinarević prezentirao ovu ideju, spremno su je prihvatili.

Naime, Mlinarević je prošle godine kao stipendist British Councila i College of Europe sudjelovao u edukativnom projektu „Program EU za mlade državne službenika u BiH“ koji se odnosi na reformu javne uprave, od načina borbe protiv korupcije, do puta BiH u EU i sustavnih vježbi, te diplomacije.

Mlinarević navodi kako su u Ljubuškom već razvili sustav za anonimnu SMS prijavu korupcije te su ga uspješno testirali. Više u VIDEO-prilogu RTV Herceg-Bosne.

 
index Instagram400x230 youtube